Kalakukko-kotiturnauksen avauspäivä tarjosi kaksi voittoa

Puijon Pesis jatkoi valmistautumistaan tulevaan ykköspesiskauteen neljän joukkueen Kalakukko-turnauksessa Kuopio-hallilla. Avauspäivä sujui kuopiolaisittain maukkaasti, silä saldona oli voitot paikallisvastustaja Siilinjärven Pesiksestä sekä Ylivieskan Kuulasta.

Raportit:

PuPe – SiiPe 1-0 (4-4, 4-2)

PuPen aloitus oli tyrmäävä. Kärkimies Niko Asunmaa löi ensin itsensä suoraan kakkoselle ja toisena lyönyt Simo Vainikainen täräytti pallon kolmosjatkeelta maisemiin. Nasu ehti suoraan kotiin ja toi avausjuoksun. Vuoro toi vielä kaksi lisäjuoksua, kun Janne Korhonen ja Tommi Nissinen onnistuivat vuorollaan kotiutuksissaan.

Toisessa vuorossa PuPe jatkoi hyvää virettään ja siirtyi jo 4-0-johtoon. Tämän jälkeen SiiPe aloitti kirinsä, kun Teemu Kinnusen kumura pomppasi koppareiden yli – tuloksena kaksi juoksua. Viimeisen tasoittavalla PuPe oli jo tiukasti kiinni jaksovoitossa kahden palon tilanteessa, mutta Tommi Luostarisen ajotilanteen välilyönnin turhanki varma kopparipeli aiheutti sen, että SiiPeltä ehti kaksi miestä kotiin. Näin jakso päättyi tasan 4-4.

Toisen jakson avauspinnasta vastasi jälleen PuPe. Vieraiden toisen vuoron startti oli kuitenkin vahva, sillä SiiPe nousi 2-1-johtoon. PuPe ei lannistunut vaan iski tasoittavallaan kolme lisäjuoksua tauluun ja tästä ei SiiPe enää noussut. Niskan päällä pitkin ottelua ollut PuPe väänsi näin voiton ihan ansaitusti jaksoin 1-0 (4-4, 4-2).

PuPe – Ylivieska 2-0 (2-0, 7-3)

Päivän toisessa kamppailussa PuPe kohtasi Ylivieskan Kuulan. Keski-Pohjanmaan vieraat olivat raapineet omassa avausottelussaan 2-1- kotiutuskisavoiton Tampereen Manse PP:stä, joten voittokulun jatkaminen oli molemmilla mielessä.

Ottelun alku oli tasainen ja juoksut olivat hyvän ulkopelaamisen takia tiukassa. Kaksi kappaletta niitä kuitenkin saatiin ja molemmista vastasi kotijoukkue PuPe 2-0. Toisella jaksolla meno oli raikkaampaa ja lyönnit alkoivat napsua koko miehistöllä melko iloisesti.  PuPe siirtyi heti 1-0-johtoon, mutta vieraat avasivat ottelun juoksutilin tasoittavallaan ja menivät johtoon kahdella peräkkäisellä onnistumisella.

Takaa-ajon käynnisti PuPen nuorisokaartin lyöjäjokeri Veikka Keinänen, joka tasoitti puntit viimeisenä lyöjänä toisessa vuorossa. Kolmas sisävuoro olikin sitten kaunista katseltavaa, kun onnistumisia tuli laajalla rintamalla. Palloja meni myös jonkun verran läpi ja kuopiolaiset mellastivat lopulta viisi juoksua samaan vuoroon. 7-2 -tilanteesta lähdettiin viimeiseen tasoittavaan, jossa Kuula sai vain yhden kavennusjuoksun. Näin myös päivän toinen peli päättyi kuopiolaisjuhliin.

Kahdessa pelissä tuli roimasti hyviä suorituksia niin sisä- kuin ulkopelissäkin. Sisäpelissä ilahduttavaa oli ennen kaikkea peräkkäiset onnistumiset, tilanteita pystyttiin ratkomaan laajalla rintamalla. Kotiutuspaikoissa ns. isot nimet Kore ja Nissinen olivat tehokkaita ja he saivat myös hyvin apuja muilta. Pakko mainita myös Koren (todennäköinen) etenijäkuninkuus tältä päivältä – tuotuja tuli valehtelematta ainakin viisi!

Kalakukko-turnaus jatkuu huomenna su 13.3. PuPe päättää oman turnauksensa klo 12 ottelulla Tampereen Manse PP:tä vastaan, joka hävisi myös SiiPelle lauantain toisen ottelunsa.