Halliviikonlopun saldona kaksi voittoa ja tappio paikallisderbystä

Puijon Pesiksen miesten ykköspesisjoukkue pelasi viikonloppuna jo perinteeksi muodostuneen maaliskuun kotiturnauksen Kuopio-hallissa. Perjantai-illan paikallistaistossa Superpesiksen Siilinjärven Pesis oli vielä kuopiolaisia askelia edellä, mutta lauantaina PuPe nappasi kaksi voittoa Ykköspesiksen kilpakumppaneistaan Simon Kiristä ja sarjaan täksi kaudeksi nousseesta Jyväskylän Lohesta.

PuPe-SiiPe 0–2 (0–4, 5–7)

Ottelun avausjaksolla PuPe onnistui luomaan tilanteita tasaiseen tahtiin, mutta kotiutuspaikoista puuttui täysin tehokkuus. Vierailija SiiPe heräili omaan sisäpeliinsä kolmannessa vuorossa, jossa se iskikin sitten nopeaan tahtiin kolme juoksua komeilla lyönneillä. Etenkin Toni Toivasen avauspinna oli kylmähermoinen ratkaisu, sillä mies paukutti palottomassa ajolähdössä viimeisellään pallon etumiehen yli väliin. Toinen lyöjäjokeri Jiri Pippola jatkoi seuraavasta tilanteesta tilanteeksi 0–2, ja hetkeä myöhemmin viime kaudella PuPe-paidassa pelannut Miro Kähkönen löi jo 0–3.

Toisellakin jaksolla edettiin pitkälti vieraiden komennossa ja jälleen kolmas vuoro tuotti sille tukun juoksuja hienoilla lyönneillä. 2–7-tilanteesta viimeiseen sisävuoroon lähtenyt PuPe sai kaivettua vielä taisteluvaiheen päälle Erkka Gröhnin lyötyä komeasti kolmospuolelta läpi. Pallo vieri sopivasti Kuopio-hallin erinäisten esteiden taakse ja Gröhn sai hölkötellä hallikunnarin. Lopulta jakso SiiPelle 5–7.

PuPe-Simo 2–0 (4–1, 7–2)

Lauantain aamupelissä PuPe kohtasi Simon Kirin. Molemmilla jaksoilla PuPe sai loistavan startin iskemällä heti avausvuoroon useamman juoksun, ja johtopaikastaan se ei suostunut luopumaan missään vaiheessa. Vierailija Simokin rakenteli tasaiseen tahtiin tilanteita, mutta PuPe kesti vieraiden takatilannepaineen hyvin. Ainoastaan yksi lipsahdus sattui viimeisessä vuorossa, jossa 2-pesän harhaheitto tuotti vieraiden jakson ainoan juoksun.

Toisella jaksolla PuPe meni menojaan jakson loppupuolella, kun sekä Antti-Jussi Toropainen että Waltteri Hämäläinen kiersivät lyönneillään kunnarin. Koko viime kauden loukkaantumisen takia sivusta seurannut Toropainen oli yksi ehdottomia onnistujia viikonlopun kahdessa ensimmäisessä pelissä, ja mies esittelikin monipuolisuuttaan niin vaihto- kuin kotiutustilanteissa. PuPe sai rummutettua ottelussa tilannetta päälle laajalla rintamalla kahdella kärjellä pelaten.

PuPe-Lohi 2–0 (6–3, 4–1)

Viikonlopun viimeisessä taistelussa vastustajaksi tuli paluun Ykköspesikseen muutaman vuoden tauon jälkeen tehnyt Jyväskylän Lohi.

Lohi avasi pelin terävästi ja siirtyi lyöjäjokeri Juuso Tajakan kahdella lyödyllä johtoon. PuPe sai kuitenkin nopeasti juonesta kiinni ja löi upeita vetoja ympäri kenttää. Viikonlopun toisen kunnarin lyönyt Erkka Gröhn johdatti jaksovoiton kotijoukkueelle perjantaiseen verrattuna lähes identtisellä kolmosjatkeen läpilyönnillään.

Toisella jaksolla PuPe sai jälleen hyvän lähdön, eikä Lohi päässyt missään vaiheessa kunnolla haastamaan kotijoukkeen johtoasemaa. Lohen lukkari Heikki Rantanen tarjosi korkeaa tolppaa läpi ottelun, joka hankaloitti osittain PuPen kentällemenoja. PuPen Okko Räty reagoi tähän ja käytti kertaalleen näyttävästi karkaamiskorttia ykköspesälle. Jakson loppupuolella molemmista joukkueista alkoi paistamaan pieni turnausväsymys, mutta muutamia ehdottomia highlight-suorituksiakin nähtiin. PuPelle lopulta siis selvä voitto myös päivän toisesta kamppailusta.

PuPen osalta hallipelit olivat tässä ja pelien pariin palataan (toivottavasti) ulkokentillä.

Teksti: Ismo Huotari
Kuva: Meri Hyvärinen