Hamina ei taipunut

Puijon Pesiksen pudotuspelitaival alkoi alavireisesti ja pisteet jäivät Haminaan jaksoin 2-0 (13-3, 4-2).

Haminan sisäpeli ei ensimmäisessä vuorossa vielä käynnistynyt. Kakkostilanteita pari, mutta kolmoselle poltot varmasti. Samat ongelmat eivät Puijoa vaivanneet. Kärkenä pelannut Miro Kähkönen huitaisi kakkosrajasta läpi jo ensimmäisellä lyönnillään ja kerkesi helposti hölkätä kolmoselle. Altti-Jussi Ronkainen hämäsi hienosti ulkokenttää viimeisellä lyönnillään ja puhkaisi itsekin kakkosrajan. Kähkönen kotiin ja etupesät täyteen. Kähkönen kerkesi kolmoselle vielä toisenkin lyöntikierroksen aikana, mutta kotiutusyritykset eivät onnistuneet.

Toisessa vuorossa pudotuspelijännitys alkoi hieman näkymään eikä pallo meinannut pysyä räpylässä. Hamina tasoitti nopeasti pelin ja siirtyi kuskin paikalle kuudella juoksullaan. Palottomasta ajolähdöstä seitsemäs juoksu ja ensimmäinen palo. Kaksi seuraavaa paloa hyvillä suorituksilla. 7-3 Waltteri Hämäläisen lyömänä, Kalle Miettisen tuomana.

Waltteri Hämäläinen löi tänään kaksi juoksua ja ulkopelikin toimi.

 

Kolmannen vuoroparin alkuun nähtiinkin taas rajapuhkaisu, mutta kolmospuolen aita onneksi pelasti Puijon. Pesät silti palottomasti täyteen ja aikalisän jälkeen tilannetta purkamaan jokeri Ville Aalto. Ensimmäinen palo. Jokerilla myös jatkettiin, tällä kertaa Mikko Mahlamäki. Toinen palo. Ja kolmas. Tasoittavalla pesät täyteen Kähkösen, Hämäläisen ja Tuomas Luukkosen toimesta. Hetken hengähdystauko aikalisän muodossa ja pajatsoa tyhjentämään Kasperi Laasonen. Kähkönen irti väärällä ja toinen palo. Kaksi viimeistä lyöntiä laittomaksi.

Hamina järjesteli taas palottoman ajolähdön ja löi tilanteeksi 8-3. Seuranneesta 1-3-tilanteesta ensimmäinen palo. Aavistuksen myöhemmin polttoheitto katsomoon ja taululle kaksi juoksua lisää. Peräpään kopittelun jälkeen kaksi juoksua lisää takakentän puhkaisulla. Puijo lopulta sisälle tilanteessa 13-3. Pesät täyteen helponnäköisesti, mutta ensimmäisestä kotiutusyrityksestä ensimmäinen palo. Takapesät täyteen ja toinen palo. Kolmaskin palo perään ja koppiin nollaamaan.

Miettinen toi toisen jakson avausjuoksun. Kotiuttamista yritettiin tämänkin jälkeen, mutta Misa Märsylä irtosi väärällä. Hamina tuli heti mukaan tasoittamalla pelin ja viimeisenä lyömään tullut Mahlamäki pamautti tilanteeksi 2-1.

Kalle Miettisen kärkilyöntiprosentti oli tänään täydet sata. Tuotuja juoksuja kaksi.

 

Kun ei kulje niin ei kulje. Sisävuoroon yksi kakkostilanne. Haminan ensimmäisen ajolähdön aikana erittäin niukka palo kotipesään, seuraavan ajolähdön aikana haava kärjestä ja palo kolmoselta. Tästä kiittäminen Valtteri Piristä. 3-1 harhaheitolla. Taas viimeisenä lyömään tullut Mahlamäki löi linjasta läpi vuoron loppulukemat 4-1.

Tällä kertaa oli kolmospuolen aidan vuoro pelastaa Hamina. Märsylä löi kovaa rajaan mutta kentän puhkaissut pallo pomppasi suoraan kopparin syliin. Laasonen sai juoksutilinsä auki kotiuttamalla Märsylän. Vasta toista kertaa pelissä lyömään päässyt Teemu Nivala yritti saada vuoron jatkumaan, mutta taululle kolmas palo. Nyt Haminan juoksijat pidettiin aisoissa päättämällä vuoro jo viiteen lyöjään. Viimeiseen vuoroon, vähintään kolme olisi tehtävä.

Kähkösestä ensimmäinen palo kakkoselle. Etupesät täyteen ja aikalisä. Etenijät pääsivät vaihtamaan pesiä Hämäläisen hienolla varsinäpyllä. Juho Vänskältä laadukas lyönti takakentälle, mutta Märsylä lähti hieman liian myöhään. Toinen palo. Vielä yritettiin saada mylly päälle siinä kuitenkaan onnistumatta. Huomenna jatketaan.

Pudotuspelit jatkuvat siis jo sunnuntaina 18.8. klo 16.00 Puijon pesäpallostadionilla. Tavoitteena ei ole sen vähempää kuin ottelusarjan tasoittaminen. Tule auttamaan huutamalla Puijo voittoon!

Kuvat: Saimi Airaksinen

 

Scroll to Top