Hamina mittaa Puijon Pesiksen tason keskiviikkona

Perinteikäs Haminan Palloilijat mittaa Puijon Pesiksen ykköspesisjoukkueen tason keskiviikkona Puijon pesäpallostadionilla. Kauden toinen kotiottelu alkaa arki-iltojen tuttuun tapaan kello 18.

Hamina kuuluu sarjan ehdottomiin ennakkosuosikkeihin. Pesäpalloliiton kausiennakossa sarjan pelinjohtajat rankkasivat sen kolmoseksi Manse PP:n ja Oulun jälkeen. Manse PP:n Hamina kohtasi heti sarja-avauksessa. Hamina vei ensimmäisen jakson, mutta joutui taipumaan Manselle supervuorossa.

Sunnuntaina oranssipaidat kurittivat Sotkamon Jymyn kakkosjoukkuetta. Hamina voitti ensimmäisen jakson peräti 21-0. Toisella jaksolla peli tasoittui, mutta Hamina nappasi ottelusta kuitenkin täyden pistepotin. Haminan kärkilyöntiprosentti ottelussa oli huikeat 75.

Huolimatta kovasta vastustajasta, Puijon Pesiksen lukkari Waltteri Hämäläinen sanoo, että Hamina-peliin on helpompi valmistautua kuin kauden kahteen aikaisempaan peliin.

– Se johtuu siitä, että tunnen Haminan joukkueen hyvin. Olen pelannut muutamien haminalaisten kanssa samassa joukkueessa. Lukkarina tietää, mitä sieltä on tulossa ja milloin, Waltteri sanoo.

Kaikille savolaisille pesisjännäreille tutuin mies Haminan joukkueesta lienee Lassi Vuorela, joka vielä viime kaudella kuului Puijon Pesiksen runkopelaajiin. Lassi on aloittanut uudessa seurassaan hyvin. Mansea vastaan hän pelasi sataprosenttisen pelin ja nakutti kahdeksan kärkilyöntiä. Sotkamo-pelissä tehot hieman putosivat (83%), mutta saaliina oli yksi lyöty ja kolme tuotua juoksua.

Waltteri saa panna parastaan, jotta Haminan sisäpeli saadaan keskiviikkona kuriin. Sotkamo-pelissä Haminan parhaana palkittu Mikko Mahlamäki löi peräti kuusi juoksua. Kolmen lyödyn juoksun miehiä olivat Otso Mäkelä, joukkueen lukkari Matias Hangasmaa ja toinen jokeri Ville Aalto.

Omaan ulkopeliinsä lukkarina Waltteri on kohtalaisen tyytyväinen, vaikka muutos linjasta lautasen äärelle onkin ollut suuri.

– Lukkarina joutuu olemaan koko ajan enemmän pelin sisällä. Uskon, että oma pelini paranee koko ajan kauden edetessä, hän sanoo.

Valmennuksesta homma ei ainakaan jää kiinni. Puijon valmennukseen täksi kaudeksi tulleen Mikko Lahtisen kanssa Waltteri käy pelitilanteet jälkeenpäin tarkasti läpi.

Koko joukkueen suorittamiseen Waltteri on myös tyytyväinen, vaikka sanookin, että pisteitä olisi voinut kertyä enemmän. Molemmat Puijon pelit ovat edenneet kotiutuslyöntikilpailuun saakka. Sotkamon Puijo kotona kellisti, mutta Vähäkyrö oli omalla kotikentällään niukasti parempi.

Ykköspesiksen ottelu Puijon Pesis – Haminan Palloilijat pelataan Puijon pesäpallostadionilla keskiviikkona 22.5. kello 18 alkaen. Otteluisäntänä on Piipputiimi Oy.

Scroll to Top