Hamina nappasi kolme pistettä historiallisesta Puijon pesäpalloillasta

Puijon Pesäpallostadionilla tehtiin sunnuntai-iltana pesäpallohistoriaa, kun Puijon Pesiksen naisten Ykköspesis-joukkueen kokoonpanoa tähdittivät peräti neljä Pulkkisen perheen edustajaa.

Hamina-kamppailu oli koko Pulkkisten perheelle varmasti ikimuistoinen, kun isä Jussi Pulkkinen sai pelinjohtajana johtaa kolmea tytärtään: Noraa, Siiriä ja Ykköspesis-debyyttinsä tehnyttä Lauraa. Perheen nuorimmainen Laura Pulkkinen teki sunnuntain ottelussa debyyttinsä Ykköspesis-tasolla vasta 14 vuoden ja reilun 8 kuukauden iässä.

Historian kirjoista varmistusta ei valitettavasti saatu kaivettua, mutta on hyvin todennäköistä, että Puijonlaakson sunnuntai-illassa todistettiin pesäpallohistorian ensimmäistä ottelua, kun neljä perheenjäsentä nähdään saman joukkueen kokoonpanossa. Myös koko suomalaisen urheiluhistorian mittakaavassa tilanne on varsin poikkeuksellinen.

Itse ottelussa Puijolle saapunut sarjan ennakkosuosikki Haminan Palloilijat oli kova vastustaja Puijottarille. Ensimmäisellä jaksolla vierailijat tekivät tarvittavan jaksovoittoon, kun avausjakson lukemat kirjattiin vierailijoille 2-4. Kotijoukkueen juoksuista vastasi Elina Kärsämä, joka kiersi kunniaa kahden juoksun arvoisesti. Hamina sai avausjuoksunsa harhaheiton turvin. Muut juoksut vieraille iskivät Ella Latva-Panula, Pinja Kesti sekä Anniina Salo.

Toisella jaksolla Puijo otti kahden juoksun johtoaseman itselleen Nora Pulkkisen lyömällä juoksulla sekä Emilia Helmisen komealla karkauksella kolmoselta kotiin. Toisen vuoroparin lopettavalla alkoi kuitenkin Haminan rynnistys. Linda Kemppainen löi HP:n avausjuoksun toiselle jaksolle, jota seurasivat Niina Nukarisen sekä Taru Toikan lyömät kunnarit ajolähtötilanteista. Molemmista kunnareista taululle kirjattiin 1+3 juoksua.

Puijottaret löysi kunnollisen kirivaihteen silmään vielä toisen jakson lopulle ja tuli lopulta kahden juoksun päähän. Pulkkisista Siiri ja Nora löivät yhdet juoksut, kuten myös Rebecca Penttinen. Anni Ollikainen kaunisteli taululle kaksi juoksua toisella jaksolla. Hamina piti kuitenkin sinnikkäästi Puijon takanaan ja toinen jakso päättyi HP:n voittoon juoksuin 7-9.

Otteluun mahtui kotijoukkueen osalta paljon onnistumisia ja sairastumisaallosta huolimatta Puijo sai kasaan hyvän esityksen, eikä jaksovoitto jäänyt kummallakaan jaksolla kuin kahden juoksun päähän. Silti pisteet jäivät saamatta Haminan voittaessa ottelun jaksoin 0-2 (2-4, 7-9).

Ottelua kommentoi heti taiston tauottua myös Puijottarien pelinjohtaja Jussi Pulkkinen: ”Joukkueelta nähtiin ryhdikäs esitys tänään. Haavoittuneena tultiin tähän otteluun, kun sairastuvalla oli useampi vakiopeluri. Pitää muistaa, että vastassa oli yksi sarjan ennakkosuosikeista ja yleensä nämä ottelut kovia joukkueita vastaan ratkeaa siihen, että kumpi tekee vähemmän helppoja virheitä. Tänään se oltiin me. Oikeutetusti pisteet matkasivat tänään Haminaan.”

Kuva: Saimi Airaksinen
Teksti: Miska Peltoniemi