Hyvä ulkopeli ja kärsivällisyys aseet Oulua vastaan

Kun miesten Ykköspesiksen pelinjohtajilta kauden kynnyksellä kysyttiin veikkauksia sarjan voittajasta, eivät vastaukset jättäneet epäselvyyttä: Oulun Lippo on ehdoton ennakkosuosikki. Keskiviikkona Puijon Pesis testaa ennakkosuosikin nykykunnon. Ottelu alkaa Puijon pesäpallostadionilla kello 18.

Waltteri Hämäläinen on vasta 24-vuotias, mutta kuuluu silti Puijon Pesiksen kokeneimpiin pelaajiin. Ykköspesistä Puijon Pesiksen kasvatti on pelannut kasvattajaseuransa lisäksi Manse PP:ssä ja Pöytyällä. Superpesiskokemusta on karttunut Hyvinkään Tahkon joukkueessa muutaman pelin verran kahdella kaudella.

Hämäläinen sanoo, ettei Oulun kaatamiseen mitään erityisiä aseita tarvita.

– Riittää kun ulkopeli pysyy samalla tasolla kuin parissa viime ottelussa ja sisällä olemme kärsivällisiä. Vaikka saattaa tulla huono sisävuoro, on uskottava, että voittoon tarvittavat juoksut tehdään seuraavassa sisävuorossa, Hämäläinen sanoo.

Oulu on aloittanut kautensa vahvasti. Seitsemästä pelaamastaan pelistä se on voittanut viisi kolmen pisteen arvoisesti. Tappion Oulu on kärsinyt vain Alavudelle ja Haminalle.

Oulun pelinjohtajan Santeri Haipuksen mukaan joukkue pyrkii koko runkosarjan ajan parantamaan peliään syksyn tosikoitoksia varten.

– Sarjajärjestelmän muututtua se on ihan sama tässä runkosarjassa, kunhan pääsee neljän joukkoon. Meidän tavoite on saada pudotuspeleihin ehyt porukka, joka on ihan pirun hyvässä kunnossa, Haipus sanoo Pesäpalloliiton sivuilla julkaistussa haastattelussa.

Hämäläisen mukaan valmistautuminen otteluun sarjan ennakkosuosikkia vastaan ei poikkea valmistautumisesta mihin tahansa sarjaotteluun.

– Samalla tavalla käydään läpi vastustajia. Ehkä pikkuisen tarkemmin joutuu katsomaan hyökkäyksen paikkoja, koska Oulun ulkokenttä on hyvä, Hämäläinen sanoo.

Oulun ulkopeliä pyörittää viime kaudella Alajärvellä Superpesistä pelannut Miika Keski-Petäjä. Etukentälle väriä tuo seitsemänkertainen Suomen mestari Jimi Heikkinen, joka muutaman välivuoden jälkeen on palannut pelikentälle. Vanhat taidot alkavat vähitellen tulla esiin.

– Heikkinen näkyy saaneen vastuuta myös sisäpelissä ja on onnistunut kotiutuksissa, tietää Hämäläinen.

Oulun vahva alkukausi näkyy Ykköspesiksen tilastoissa. Joukkue on tehnyt selvästi enemmän juoksuja (80) kuin yksikään toinen joukkue. Se on myös päästänyt vähiten juoksuja. Juoksuero on komeasti 47 juoksua plussalla.

Kotiutuksissa tehokkain on ollut Markus Hallasuo (25 lyötyä). Etenijätilaston kärjessä ovat Oulun Kasperi Salmela ja Ari Lankinen (11 tuotua). Kärkilyöntitilastossa kakkosena on Markus Lehtiniemi, joka on onnistunut siirtämään kärkeä eteenpäin 41 kertaa.

Kauas ei kuitenkaan jää Puijon Pesiksen Väinö Väänänen, joka hienosti on kärkilyöntitilaston kolmosena 40 kärkkärillä.

Waltteri Hämäläinen ei ole täysin tyytyväinen Puijon Pesiksen alkukauteen.

– Olemme hävinneet pari peliä, jotka olisivat olleet täysin voitettavissa. Niissä peleissä en ole ollut tyytyväinen omiin suorituksiini. Taso on hieman ailahdellut, Hämäläinen kurittaa itseään.

Sarjan tasaisuudesta kuitenkin kertoo se, että perjantaina ja sunnuntaina ottamillaan kahdella kolmen pisteen voitolla Puijon Pesis nousi sarjan häntäpäästä kakkoseksi.

Miesten ykköspesisottelu Puijon Pesis – Oulun Lippo alkaa keskiviikkona kello 18 Puijon pesäpallostadionilla. Otteluisäntänä on Lankarakenne.

Kuva: Saimi Airaksinen

Scroll to Top