Jälleen aivan järjetön taistelu – PuPelle täysi pistepotti seitsemän kunnarin illasta

Viime keskiviikkona 6–0- ja nyt torstaina 8–0-tappioasemasta jaksovoittoon. Siinä Puijon Pesiksen alkukauden vierasottelujen toisten jaksojen voittoreseptit miesten Ykköspesiksessä.

Tällä kertaa PuPen hirmuisen kirin sai kokea Seinäjoen Maila-Jussit, jonka kustannuksella kuopiolaiset ottivat kauden ensimmäisen täyden pistepotin kohtuullisen värikkäiden vaiheiden jälkeen jaksoin 0–2 (3–6, 9–10).

– Meidän sisäpelin potentiaalia ollaan saatu nyt näkyviin parissa pelissä aika mukavasti. Parannettavaa siellä toki riittää paljon, mutta tottakai tyytyväinen pitää olla tuohonkin, PuPe-pelinjohtaja Jouni Oja-Lipasti iloitsi.

Seinäjoen lämpöisissä ja kimmoisissa olosuhteissa helteessä olivat etenkin molempien joukkueiden koppariosastot. Illan aikana nähtiin peräti seitsemän kunnaria, joista viisi kirjattiin PuPen pelaajille.

Avausjakso oli alkukauden otteluissa hurjassa iskussa olleen Jani Hämäläisen show. Heti ensimmäisessä sisävuorossa Hämäläinen tinttasi pallon keskeltä takaa läpi 1+2 juoksun arvoisesti. Kunnari oli tuloksena myös toisessa vuorossa ja osoite sama, nyt tuloksena 1+1.

Kauden kunnarisaldonsa jo neljään nostaneen Hämäläisen paukkujen ansiosta PuPe kirjasi lopulta jaksovoiton 3–6.

Järjetön comeback toisella jaksolla!

Toisen jakson alku oli PuPen kannalta sysimusta. SMJ:n Ville Soini ja Niko Honkaniemi tyhjensivät lyhyen ajan sisällä ajotilanteesta pajatson tyhjäksi ja peli oli nopeasti 8–0.

PuPen kirin starttasi Ville Pietinen, joka löi takaa läpi 1+2 juoksun arvoisesti. Samassa vuorossa myös Miro Kähkönen onnistui kunnarissa tyhjään kenttään, jonka lisäksi Mico Huttunen ja Hämäläinen löivät juoksut mieheen. Avausvuoron juoksuilotulitus päättyi 8–6-lukemiin.

Seinäjoki käväisi vielä 9–6-johdossa, mutta PuPen kiri huipentui kolmannen tasoittavalla, kun oli Jero Inolan vuoro juoksuttaa isäntien koppareita. Kolmen juoksun (1+2) läpilyönti ja peli oli tasan 9–9. Voittojuoksu iltaan sattui myös oikealle miehelle, kun pitkään ilman tehoja painiskellut Mikko Lukkari sivalsi pallon väliin kahden palon tilanteessa.

Isännät jäivät viimeisessä vuorossa ilman tilanteita, joten maistuvat kolme pistettä Kuopijoon! Voitosta huolimatta parannettava riittää monellakin osa-alueella.

– Tilanteiden jatkumo edelleenkin puuttuu sisäpelistä ja sen kanssa tehdään töitä. Pelin “odottama” on ollut meidän kannalta hyvä koko kauden ajan. Varsinkin ulkopelissä 0- ja 1-tilanteet ovat mahdollistaneet hyvän tuloksen. Läpilyönnit pitää saada sieltä vielä karsittua pois, Oja-Lipasti summasi.

PuPen palkitut ottelussa olivat Hämäläinen (2+4 lyötyä / 2 tuotua) ja Inola (1+2 / 2).

Kuva: Tapio Hartikainen

Scroll to Top