Joukainen jätti voitokkaat jäähyväiset kilpakentille

Pesäpallolegenda Sami Joukainen jätti perjantai-iltana voitokkaat jäähyväiset kilpakentille. Puijon Pesiksen paidan vielä kerran päälleen pukenut Joukainen oli mukana nujertamassa Jokioisten Koetusta. Puijo voitti ottelun 1-0 (1-1, 6-3) ja nosti pistesaalistaan kahdella. Puijo on nyt sarjassa viidentenä pisteen päässä Vähäkyröstä.

Joukainen ei mailan varressa onnistunut, vaikka pääsi yrittämään kotiutusta viisi kertaa. Puijon Pesiksen ykköspalkittu Antti Rinnevuori kuitenkin kiteytti pelin jälkeen oleellisen.

-Joukainen ei tänään lyönyt juoksuja, mutta onhan hänellä niitä jo ennestään, Rinnevuori sanoi  virne suupielessään.

Tuttuun tapaansa Joukainen kannusti koko pelin ajan niin joukkuettaan kuin helteen välillä hiljentämää yleisöäkin. Katsojia Puijon pesäpallostadionilla oli 812. Yleisö taputti Joukaiselle seisaaltaan jo hänen tullessaan kentälle ennen peliä. Meteli oli melkoinen joka kerran, kun Joukainen pelin aikana sai lyöntivuoron.

Ennen peliä Joukaisen palkitsi Suomen Pesäpalloliitto. Liiton puheenjohtaja Ossi Savolainen kiitti Joukaista niistä hetkistä, joita yksi kaikkien aikojen kotiuttajajokereista on antanut pesäpallolle ja sitä seuraaville.

Pelin jälkeen juhlallisuudet jatkuivat. Kentällä kävivät Joukaista muistamassa muun muassa hänen Ruotsissa asuva tätinsä ja serkkunsa. Äidilleen Joukainen lahjoitti pelipaitansa. Kypäränsä Joukainen luovutti Palvelualojen ammattiliitto Pamin entiselle kolmannelle puheenjohtajalle Kalle Julkuselle. Pamin mainos on ollut Joukaisen kypärässä vuosia.

Joukaisen molemmat pojat (kuvassa) kävivät myös kentällä, kumpikin Kouvolan Pallonlyöjien pelipaidassa. Puijon Pesiksen naisten joukkueen peräsimessä oleva Saurumin myyntijohtaja Jussi Pulkkinen lahjoitti Joukaiselle muistoksi kellon. Joukaisen hyvä ystävä Pasi Penttinen ja hänen äitinsä muistivat Joukaista taululla.

Mukana pelissä ja sen jälkeisessä juhlassa oli suuri määrä Joukaisen entisiä pelikavereita, ystäviä ja tukijoita.

Ottelun ensimmäinen jakso oli melkoista nuhjaamista molemmilta joukkueilta. Puijon pelinjohtaja Jaska Huttunen arveli, että hänen joukkueensa jännitti sitä, lyökö Joukainen juoksun ja oma ote mailasta oli liian tiukka.

-Emme ensimmäisellä jaksolla pelanneet sitä rohkeaa peliä, jota olemme edellisissä otteluissa pelanneet.

Puijon ainokaisen löi Nestori Moisio, jonka löysää maalyöntiä Jokioisten linja pomputteli sen verran, että Altti-Jussi Ronkainen ehti kotipesään. Jokioisten juoksun löi komealla kakkosrajapuhkaisulla Leevi Lehto.

Lehto kunnostautui myös toisella jaksolla, kun hän löi pallon takarajalle yli Puijon kakkoskopparin Rinnevuoren. Tuloksena oli kunnari ja yksi tavallinen. Lehto palkittiin ansaitusti Jokioisten ykköspalkinnolla.

Puijon sisäpeli toisella jaksolla parani selvästi. Peli ratkesi toisessa vuoroparissa, jossa Puijo tehtaili neljä juoksua. Jokioisista ei enää ollut vastaamaan Puijon rynnistykseen.

Puijon ykköspalkinnon sai jälleen kerran Rinnevuori. Kentän parhaana palkittiin Lassi Vuorela, joka pelasi toisen ottelunsa Mantulla saamansa silmävamman jälkeen. Vuorela oli mailan varressa tehokas varsinkin vaihtotilanteissa. Kakkospalkinto meni kolme juoksua lyöneelle Tommi Nissiselle.

Kuva: Saimi Airaksinen

Teksti: Mauri Liukkonen

Scroll to Top