Joukaisen jäähyväiset tuovat muitakin tähtiä Puijolle

Pesäpallolegenda Sami Joukainen päättää huikean uransa perjantaina pelaamalla Puijon Pesiksen joukkueessa Jokioisten Koetusta vastaan. Historiallinen ottelu alkaa Puijon pesäpallostadionilla kello 18, mutta paikalla kannattaa juhlallisuuksien vuoksi olla paikalla jo hyvissä ajoin ennen avausheittoa.

Sämpyn siirtymistä ”eläkkeelle” juhlistaa suuri joukko hänen entisiä pelikavereitaan, tukijoitaan ja ystäviään. Joukainen ei juhlaottelussaan ole ainoa pesäpallotähti, johon Puijon stadionilla voi perjantaina törmätä.

Joukainen on luvannut moukaroida ottelussa ainakin yhden läpilyönnin, mielellään kakkospuolelta, jonne läpilyönnit Puijolla kannattaa suunnata, jotta varmimmin ehtii kiertää kolmoselle saakka. Onnistuuko Joukainen, sitä kannattaa tulla katsomaan.

Yksi kanto kaskessa saattaa olla toinen kentällä mahdollisesti esiintyvä legenda. Vuoden 2007 Suomen mestari Riku Rantanen ilmestyi kesken kauden Jokioisten Koetuksen lautasen ääreen. Lukkarivelho on toistaiseksi pelannut Jokioisten paidassa seitsemän ottelua. Superpesiksessä Rantasella on tilillään 576 ottelua.

Puijon Pesikselle ottelu on tärkeä. Puijo on sarjassa viidentenä. Sijoitus takaisi pääsyn Ykköspesiksen loppupeleihin ja mahdollisesti myös superpesiskarsintoihin. Kompurointeihin ei kuitenkaan ole varaa, sillä samasta paikasta kilvoittelevat vielä muutkin joukkueet.

Pelinjohtaja Jaska Huttusella on vihdoin positiivinen ongelma. Joukkueen runkomiehet ovat terveenä ja Joukainen vahvistaa kotiuttajaosastoa.

-Muutama hyvä pelimies on jätettävä nyt huilaamaan, Huttunen pohdiskelee.

Huttusen mukaan joukkue on pelannut hyvin jo kolme viikkoa osin epäonnisia Siipe-otteluita lukuun ottamatta.

-On tehty niitä asioita, joita on painotettu ja peli on mennyt pitkin askelin eteenpäin. Oman tyylin löytyminen on tuonut pelaamiseen rauhallisuutta ja sitä kautta onnistumisia, hän erittelee.

Tyytyväinen hän on siihen, että etukenttä on tiivistynyt. Paloja tehdään vastustajan lyhyistä lyönneistä aikaisempaa enemmän takapesille. Nyt kaksi ottelua pelannut Tuomas Luukkonen oli keskiviikon voitollisessa Sotkamo-pelissä hyvä ulkona, mutta löi lisäksi yhden juoksunkin.

Etukenttää on vahvistanut myös lukkari Joona Sikiö, joka hänkin oli Sotkamossa erinomainen. Sikiö pelaa lukkarina myös perjantain ottelussa.

Alkukauden sairastellut Teemu Nivala on lyönyt kahdessa viime ottelussa yhteensä 10 juoksua eli keväinen kunto on jälleen löytymässä. Sisäpeliä vahvistaa myös se, että Lassi Vuorela on palannut joukkueeseen toivuttuaan SiiPe-ottelun silmävammasta.

Puijo voitti keskiviikkona Sotkamon kakkosjoukkueen supervuorossa. Pelissä onnistuivat hyvin kakkoskoppari Altti-Jussi Ronkainen ja Waltteri Hämäläinen, joka on löytänyt tehoja niin vaihtolyönteihin kuin kotiutuksiinkin.

Jokioista Huttunen luonnehtii 40-vuotiaalla Rantasella höystetyksi nuoreksi joukkueeksi, joka on yllätysvalmis.

-Otetaan Jokioisten kärki kiinni, niin eiköhän se siitä, Huttunen sanoo.

Miesten Ykköspesiksen ottelu Puijon Pesis vs Jokioisten Koetus alkaa perjantaina 27.7. kello 18 Puijon pesäpallostadionilla. Sami Joukaisen jäähyväisjuhlallisuudet alkavat 17.45.

Teksti: Mauri Liukkonen

 

 

 

Scroll to Top