Kannuksen ottelusta ei pisteitä enempää kerrottavaa

Puijon Pesis kävi hakemassa Kannuksen Uralta kaksi pistettä voittaen ottelun 0-1 (1-2, 3-3).

Ottelu alkoi huonoissa merkeissä, kun harhaheiton turvin Kannus sai tehtyä avausjuoksun jo ensimmäisessä sisävuorossaan. Vuoro kuitenkin päätettiin nopeasti, kun Nestori Moisio kävi hakemassa palon ykköspesältä ja ehti heittämään pallon kotipesäänkin tehden toisen palon.

Puijo ei jäänyt tasoittavassa sisävuorossaan huonommaksi. Kentän parhaana palkittu Teemu Nivala löi pallon väliin ja Moisio juoksi kotiin.

Toisella ja kolmannella vuorolla nähtiin päivän parasta ulkopeliä molemmin puolin, eikä juoksuja onnistuttu tekemään. Varsinkin Puijon ykköspalkittu Juho Vänskä suoritti erittäin vahvasti ottaen useamman syöksykopin. Kolmannessa sisävuorossa Puijo pääsi yrittämään kotiuttamista ensin Nivalan ja heti perään Kasperi Laasosen toimesta, mutta juoksut jäivät juoksematta.

Viimeisessä vuorossa Kannusta ei päästetty kakkospesää pidemmälle. Tasoittavalle Puijo teki kaksi vaihtoa. Misa Märsylä ja Altti-Jussi Ronkainen siirtyivät jokereiksi ja lyönnit aloitettiin heistä. Etenijät siirreltiin takapesille ja Nivala onnistui ratkaisemaan jakson kotiuttaen Ronkaisen.

Toisella jaksolla ulkopelisuoritukset jatkuivat. Valtteri Pirinen irrotti taktisella väärällä etenijän ja teki hienon palon kolmoselle. Toisessakaan sisävuorossa ei saatu pisteitä aikaiseksi hyvistä yrityksistä huolimatta. Kannus alkoi vihdoinkin heräämään peliin ja onnistui tasoittavassa vuorossaan lyömään taululle kaksi juoksua.

Kolmannen aloittavalla nähtiin erikoinen tilanne, kun Kannuksen harhaheiton jälkeen ojasta löydetty pallo heitettiin kotiin, mutta pallo osoittautui vääräksi. Kannuksen etsiessä oikeaa palloa ojasta kotiin ehtivät Ronkainen ja Waltteri Hämäläinen.

Kannus siirtyi jälleen johtoon, kun jokeri Tommi Angervisto kotiutti hienolla lyönnillään kaksi juoksua tuoneen Miika Kanalan. Enempään lyöjät eivät pystyneet Moision ulkopelin ansiosta.

Viimeisessä sisävuorossa Puijon kakkospalkittu Tuomas Luukkonen kiersi ykköspesisuransa ensimmäisen kunnarin, kun kakkospuolelle lyöty pallo pomppasi kakkoskopparin yli. Kotiuttamisessa ei onnistuttu, mutta ei onnistunut Kannuskaan.

Puijon toinen pelinjohtaja Mikko Lahtinen ei ollut kokonaisuuteen tyytyväinen.

– Ulkona pelasimme tänään hyvin muutamaa virhettä lukuun ottamatta. Peli oli hyvin liikkuvaa ja ilman tätä olisimme voineet jäädä kokonaan pisteittä. Sisäpelissä olikin sitten ajatus hukassa. Kolmostilannemääräkin kertoo tämän, Lahtinen kertoo.

– Pirinen pelasi hyvin lukkarina ja vastaavasti Hämäläinen hyvin linjassa. Tämä vaihto on piristänyt peliä. Poissaoloja paikkaamaan tullut Juho Koivisto on pelannut molemmat pelinsä hyvin. Koivisto on varma takakentällä ja pelaa tarvittavan pirteästi sisällä.

– Mukava, että joukkueessa on laajuutta. Tällä voidaan paikata mahdollisia poissaoloja, Lahtinen päättää.

Puijolla kolmostilanteita 12, Kannuksella 13.

Seuraava Puijon Pesiksen kotiottelu on sunnuntaina 16.6. Puijonlaaksoon saapuu Ulvilan Pesä-Veikot, joka on sarjataulukon kärjessä voittaen tähän mennessä kaikki pelinsä. Kuopiossa lokin lento on tarkoitus katkaista. Peli alkaa klo 17.00, tervetuloa!

Kuva: Saimi Airaksinen

Scroll to Top