Kilpailutoiminnan ohjausryhmä: Puijottaret – Lavettaret -ottelun lopputulos muutettu edustuskelvottoman pelaajan vuoksi

Pesäpalloliiton kilpailutoiminnan ohjausryhmä toteaa Puijon Pesiksen Kuopiosta käyttäneen edustuskelvotonta pelaajaa naisten ykköspesisottelussa Lappajärven Veikkoja vastaan 14.5.2022.

Pesäpallon kilpailumääräysten 14 §:n mukaisesti joukkue voidaan tuomita hävinneeksi ottelu sarjaa johtavan elimen päätöksellä 0-2 (0-1, 0-1), jos joukkue on peluuttanut edustuskelvotonta pelaajaa. Kun Lappajärven Veikot voitti ottelun toisen jakson, kilpailutoiminnan ohjausryhmä on päättänyt muuttaa ottelun lopputulokseksi 0-2 (0-1, 3-4). Pelatun ottelun tilastot jäävät voimaan.

Sarjataulukon mahdollisessa tasapistetilanteessa edustuskelvotonta pelaajaa käyttänyt joukkue katsotaan aina muita joukkueita huonommaksi.

Joukkueen kommentit aiheesta:

”Kyseiselle pelaajalle on tehty seurasiirto asianmukaisesti seurojen välillä sekä lisenssin korotus Ykköspesis-tasolle. Virhe tapahtui siinä, että myös seurasiirto olisi pitänyt korottaa Ykköspesis-tasolle, koska pelaaja ei pelannut alemmalla tasolla, johon seurasiirto oli kirjattu ennen Ykköspesis-ottelua.

Joukkue on ollut asiasta tietoinen ja asia on käsitelty avoimesti joukkueen sisällä. Erheeseen ei ole syyllistä. Asiat oli tehty siinä ymmärryksessä, että ne on tehty sääntöjen mukaisesti.

Olemme valmiita perjantaina seuraavaan otteluun. Jatkossakin kentällä laitetaan parasta pöytään.”

Scroll to Top