Kivikova Hamina yrittää maksaa viime syksyn kalavelkoja

Kivikova Haminan Palloilijat yrittää perjantaina maksaa Puijon Pesiksen miesten ykköspesisjoukkueelle viime syksyn kalavelkoja. Viime syksynä Puijo yllätti runkosarjassa sen edelle sijoittuneen Haminan ja eteni superpesiskarsintaan. Joukkueiden tämän kesän ensimmäinen kohtaaminen pelataan Puijon pesäpallostadionilla kello 17.30 alkaen.

Miesten Ykköspesiksen runkosarja on edennyt niin pitkälle, että neljä välieriin jatkavaa joukkuetta ovat todennäköisesti jo selvillä. Sekä Puijon Pesis että Hamina ovat näiden neljän joukossa yhdessä Oulun ja Alajärven kanssa. Joukkueiden keskinäinen järjestys ja välierien kotiedut ovat vielä ratkaisematta. Siksi perjantain kamppailu on molemmille joukkueille tärkeä.

Viime kierroksilla loistavaan kotiutuskuntoon päässyt Puijon jokeripelaaja Teemu Nivala ei kuitenkaan anna välierien kotiedulle liian suurta painoa.

– Ei sillä niin hirveää väliä ole. Viime syksynäkin aloitimme välieräsarjan vieraissa ja voitimme sen. Jos halutaan mennä päätyyn asti, on voitettava kaikki joukkueet, Nivala sanoo.

Haminaa Nivala sanoo henkilökohtaisesti pitävänsä koko sarjan kovimpana joukkueena, vaikka esimerkiksi Ykköspesiksen pelinjohtajat rankkasivat Oulun ylivoimaiseksi ennakkosuosikiksi.

– Minä pidän Haminaa Puijon päävastustajana. Joukkue on täynnä yhdessä pitkään pelanneita kavereita, joilla on iso määrä rutiinia, Nivala arvioi.

Nivalan arviolle tuli lisää katetta keskiviikkoiltana, kun Hamina kotonaan kukisti Alajärven 1-0. Voittonsa ansiosta Hamina nousi sarjan kärkeen. Oulu on pisteen päässä. Puijolla on matkaa runkosarjan piikkipaikalle kuusi pistettä. Alajärvi on pisteen Puijon perässä.

Haminan kärki on pelottavan kova. Tolpat hihoissaan pelaava Joona Mäkelä ja häntä eteenpäin kakkosena tai jokerina vaihtava Henri Heikkilä ovat korkealla niin etenijä- kuin kärkilyöntitilastossakin.

Kotiutuksista päävastuun ovat kantaneet Juha Toikka ja Juha Leskinen. Keskiviikkona Leskinen löi viisi juoksua.

Ulkopelin sielu on lukkari Matias Hangasmaa, jota Nivala pitää yhtenä sarjan parhaimpana lukkarina.

– Mies on taktinen. Lisäksi tolpat pysyvät hyvin lautasella, Nivala sanoo.

Sarjaohjelman erikoisuuksiin kuuluu, että Puijolla on runkosarjasta jäljellä neljä ottelua, joista kaksi se pelaa Haminaa ja kaksi Kannusta vastaan. Nivala odottaa erityisesti ensi sunnuntain vieraspeliä Kannuksesta, josta hän on kotoisin.

– Aina siellä pelaaminen sykähdyttää. Vastassa on paljon vanhoja kavereita, hän sanoo.

Omaa alkukauteensa Nivala ei ole tyytyväinen. Hänen mukaansa Puijon kotiutukset tökkivät ja niiden vuoksi menetettiin pisteitä.

– Kyllä minun on otettava se pitkälti omaan piikkiini, koska kotiuttaminen on minun tehtäväni.

Viime pelit ovat sen sijaan sujuneet hyvin. Sunnuntaina Nivala löi Simossa neljä juoksua ja voittoisassa vieraspelissä Alajärvellä puolitoista viikkoa sitten peräti viisi. Lyöjätilastossa Nivala majailee tällä hetkellä toisella sijalla 27 juoksulla. Ottelua kohden Nivala on lyönyt keskimäärin 2,25 juoksua eli tahti on lähes sama kuin viime kesänä.

Miesten ykköspesisottelu Puijon Pesis – Haminan Palloilijat alkaa Puijon pesäpallostadionilla perjantaina 14.8. kello 17.30.

Teksti: Mauri Liukkonen
Kuva: Saimi Airaksinen

Scroll to Top