Kolmen tunnin vääntö toi voiton ja kaksi pistettä

Puijon Pesiksen ykköspesisjoukkue tarvitsi sunnuntain sarja-avauksessa kolme tuntia sitkeää vääntöä, ennen kuin voitto Sotkamon Jymyn kakkosjoukkueesta lopulta heltisi. PuPe voitti ottelun kotiutuslyöntikisan jälkeen 1-0 (2-2, 4-4. s.2-2, k.3-2).

Molempien joukkueiden pelinjohtajat luonnehtivat peliä tyypilliseksi sarja-avaukseksi, jossa suuria hienouksia ei nähty.

– Meidän pelissämme näkyi selvästi, että emme päässeet pelaamaan ennen sarjan alkua yhtään ottelua ulkona. Varsinkin sisäpelissä tuntui välillä, etteivät pelaajat oikein olleet tilanteissa mukana, sanoi PuPen Jaska Huttunen.

Hän kiitteli kuitenkin joukkuetta siitä, että se supervuoroparissa ja kotiutuslyöntikilpailussa pystyi venymään. Sotkamo aloitti supervuoroparin sisällä ja paukutti kaksi juoksua. PuPe kuitenkin tasoitti omalla sisävuorollaan Kasperi Laasosen ja Teemu Nivalan lyönneillä.

Sama toistui kotiutuslyöntikilpailussa. Siinä Puijo kuitenkin ensin tasoitti Sotkamon 2-0 –johdon ja meni lopulta ohi Tuomas Luukkosen komealla keskipompulla. Voittojuoksun toi Altti-Jussi Ronkainen.

Sotkamon pelinjohtaja Teemu Körkkö kertoi, että hänen joukkueensa on harjoittelussa keskittynyt toistaiseksi ulkopeliin. Tarkoituksena oli sarja-avauksessa saada Puijon kärki rikki.

Siinä Jymyn nuori joukkue onnistuikin, vaikka PuPen etenijäjokeri Niko Asunmaa olikin lähes pitelemätön. Nasu meni kentälle seitsemän kertaa kahdeksasta yrityksestä. Hänen juoksuttamisessaan kotiin saakka PuPe onnistui kuitenkin vain kerran. Asunmaa palkittiin ansaitusti Puijon ykköspalkinnolla.

Puijon selviin onnistujiin lukeutui myös Tuomas Luukkonen, joka löi kolme juoksua ja keräsi kahdeksan kärkilyöntiä. Lisäksi Luukkonen ratkaisi ottelun kotiutuslyöntikilpailussa.

Myös kotiuttajajokeri Teemu Nivala paransi otteitaan toisella jaksolla vaisun ensimmäisen jakson jälkeen.

Kotiyleisö odotti mielenkiinnolla lukkariksi polttolinjasta siirtyneen Waltteri Hämäläisen otteita lautasen äärellä. Hyvin Hämäläinen pelasikin ja osoitti pystyvänsä myös auttamaan muita etukenttäpelaajia hakemalla vastustajan lyhyitä lyöntejä.

Toisen jakson puolivälissä Hämäläinen kuitenkin joutui jättämään pelin kesken jalkakramppien vuoksi. Lukkariksi siirtyi ensimmäistä ykköspesisotteluaan pelannut 16-vuotias Ilari Penttinen. Hän selvisi yllätysurakastaan kohtalaisen hyvin, vaikka syötöt eivät aluksi lautasella pysyneetkään.

Sotkamon joukkue tulee kauden aikana Puijon joukkueelle tutuksi. Sotkamo on Puijon paikallisvastustaja ja joukkueet kohtaavat runkosarjassa neljä kertaa. Seuraava mittelö on jo 25. päivä toukokuuta Sotkamossa.

Jymyn joukkueesta onnistuivat sunnuntaina Ville Veittikoski  ja kokenut Janne Hyvönen. Veittikoski löi toisella jakson Sotkamon viimeisessä sisävuorossa kakkosrajasta läpi kahden juoksun arvoisesti. Hyvönen onnistui lyömään yhden juoksun, mutta oli Sotkamon paras vaihtolyöjä.

Kuva: Saimi Airaksinen

Scroll to Top