Konkari Asunmaan jalkoja ja kokemusta tarvitaan edelleen

Puijon Pesiksen pieneen, mutta sitäkin iskukykyisempään konkariosastoon lukeutuva Niko Asunmaa, 31, aloittaa ensi perjantaina jo 11. kautensa kuopiolaisen ykköspesisjoukkueen riveissä. Kauden ensimmäisessä ottelussa Puijoa vastaan asettuu sarjanousija Alavuden Peli-Veikot.

Vaikka vuosia Nasulle onkin kertynyt jo päälle kolmenkymmenen, käyvät jalat entiseen tahtiin eli nopeasti. Pesäpalloliiton kausiennakossa Ykköspesiksen pelinjohtajat arvioivat, että alkavalla kaudella Asunmaa on yhdessä Sotkamon Oskari Lukkarin kanssa sarjan paras etenijä.

Katetta arvioille löytyy viime kaudesta. Nasu jäi Ykköspesiksen runkosarjan etenijätilastossa niukasti kymppisakin ulkopuolelle, mutta keräsi kuitenkin eniten onnistuneita kentällemenoja koko sarjassa. Etenijätilastossa sijoitus olisi ollut pykäliä parempi ilman muutamaa loukkaantumisen vuoksi väliin jäänyttä ottelua.

– Kyllä nopeutta vielä pystyy kehittämään. Se ei kuitenkaan yksinään riitä, vaan hyvään etenemiseen tarvitaan myös kokemusta, sanoo pari päivää ennen kauden avauspeliä työmatkalta Mikkelistä tavoitettu Asunmaa.

Nopeita nuoria miehiä Puijon Pesiksen joukkue tällä kaudella on pullollaan. Kauden kynnyksellä joukkueeseen liittyi viime kauden etenijäkuningas Misa Märsylä. Sotkamosta tullut Juuso Väisänen ja nuoret joensuulaispelaajat ovat kaikki nopeajalkaisia viilettäjiä.

– Hyvin joutuu pelaamaan, että kentälle pääsee edes yrittämään, Asunmaa kommentoi laajaa ja nopeaa pelaajarinkiä.

Toisaalta laaja rosteri on myös etu.

– Pienet kolhut pystyy rauhassa parantelemaan.

Asunmaa on jo vuosia joutunut vaativan ja runsaasti matkapäiviä sisältävän työn vuoksi talvisin harjoittelemaan omatoimisesti.  Siksi maaliskuussa puhjennut koronaepidemia ei kovin paljon muuttanut hänen treeniohjelmaansa.

– Aika paljon harjoittelin yhdessä Ismo Huotarin ja Joensuun Mailaan Siilinjärven Pesiksestä siirtyneen Simo Vainikaisen kanssa, Asunmaa kertoo.

– Tuli talvella tosin mieleen sellainenkin ajatus, että tässäkö tämä oli. Olen varautunut siihen, että nyt on alkamassa viimeinen sesonki. Jätetään nyt ovi kuitenkin vielä auki.

Perjantain avausottelun vastustaja Alavus on Nasulle vielä arvoitus. Alavus sinänsä kiinnostaa, sillä hänen ukkinsa on lähtöisin sieltä.

– Mukava päästä käymään sielläkin pelireissulla.

Alavuden joukkueesta tuttu mies on Tero Rantakangas, joka pitkään pelasi Alajärvellä Superpesistä ja Ykköspesistä.

Toinen nimekäs peluri on kotiuttajajokeri Mikko Mahlamäki, joka on pelannut toistasataa superpesisottelua Koskenkorvan ja Hyvinkään Tahkon joukkueissa. Viime kaudella Mahlamäki pelasi Ykköspesistä Haminassa ja sijoittui runkosarjan lyöjätilastossa kuudenneksi.

Miesten Ykköspesiksen avausottelu Puijon Pesis – Alavuden Peli-Veikot perjantaina 26.6. kello 18 alkaen Puijon pesäpallostadionilla. Osta lippusi ennakkoon osoitteesta seat4.me.

Kuva: Saimi Airaksinen

Scroll to Top