Kotiavauksen tuloksena voitto ja tappio

Puijon Pesiksen ykköspesisjoukkueen hallikauden ensimmäiset kotipelit pelattiin sunnuntaina Kuopio-hallissa.

Ensimmäistä kertaa tälle talvea kotiyleisön edessä pelannut PuPe näytti avausottelussaan parhaita puoliaan, kun se kaatoi Joensuun Mailan kakkosjoukkueen selvänumeroisesti 2-0 (5-0, 8-0). Numeroiden takana oli paljon onnistumisia niin mailan varressa kuin räpylässä, mutta kaikella kunnioituksella ei vastustajakaan kovin ihmeellisessä lennossa sunnuntaina ollut.

PuPe latoi tasaiseen tahtiin pinnoja jokaisessa sisävuorossaan ja peli virtasi ajoittain oikein mukavasti. Onnistumisia tuli laajalla rintamalla – mm. Tommi Nissinen, Ville Pietinen, Anssi Korhonen ja hallikunnarin toisella jaksolla räväyttänyt Niko Asunmaa olivat isäntien juoksuiloittelun pääarkkitehteja. Vahvaa tekemistä oli myös ulkokentällä, sillä JoMa sai koko ottelussa aikaiseksi vain kaksi kolmostilannetta, jotka PuPe myös selvitti. Lukkarina debytoi vasta 16-vuotias Matias Litmanen, joka tuurasi kipeänä ollutta ykköslukkari Jesse Eskelistä.

Kokoonpano:

1. Antti Rinnevuori 3k
2. Simo Vainikainen 1v
3. Mikko Niinikoski S
4. Ismo Huotari 2v
5. Janne Korhonen 2p
6. Lassi Vuorela 2k
7. Ville Pietinen 3p
8. Matias Litmanen L
9. Niko Asunmaa 3v
10. Tommi Nissinen
11. Juho Koivisto
12. Anssi Korhonen

Kauden ensimmäinen derby päättyi niukkaan tappioon

Päivän jälkimmäisessä ottelussa PuPe kohtasi paikallisvastustaja SiiPen. Lähtökohdat olivat mielenkiintoiset, sillä PuPen viime kauden joukkueesta kolme peluria – Samu Vainikainen, Ossi Lähdesmäki ja Antti Tolonen pelaavat tätä nykyä Siilinjärvellä.
Kyseessä oli myös Vainikaisten veljesten Simon ja Samun pesisuran ensimmäinen ottelu toisiaan vastaan. Myös toinen veljesten kamppailu nähtiin, sillä PuPen Tommi Nissisen nuorempi veli Tuomas johtaa tulevalla kaudella SiiPen peliä.

Ottelu alkoi ja kyllä loppuikin äärimmäisen tasaisissa merkeissä. PuPe siirtyi ensin aloittavalla vuorolla johtoon Janne Korhosen lyönnillä. SiiPe vastasi samalla mitalla heti seuraavassa vuorossa. Toisessa vuorossa oli jälleen ”Koren” vuoro siirtää isännät johtoon ennen kuin SiiPe nousi ensin vapaataipaleella tasoihin ja Toni Toivasen lyönnillä johtoon. Nämä 2-3-lukemat kestivät myös jakson loppuun.

Toisella jaksolla ei tilanteilla juuri mässäilty ja päähuomion veikin joukkueiden hyvin toiminut ulkopeli ilman isoja räpylävirheitä. Juoksuitta edettiin aina PuPen viimeiseen vuoroon saakka, jossa kahdella palolla Kore upotti pallon väliin ja kuopiolaisille toinen jakso 1-0. Superia ei pelattu, vaan ratkaisua haettiin lopulta kotarista – tai oikeastaan kahdesta kotarista. Eka kierros tuotti molemmille yhdet pinnat, ja kun PuPe jäi nollille toisella kierroksella, oli peli pedattu jo SiiPelle. Toni Toivanen käytti tilaisuuden heti ensimmäisellä lyönnillään – viuhuva lyönti kolmosluukkuun ei jättänyt selittelyille sijaa ja SiiPe vei kauden ensimmäisen derbyn 2-1 (3-2, 0-1, 2-1).

Kokoonpano:

1. Niko Asunmaa S
2. Antti Rinnevuori 3k
3. Ville Pietinen 3p
4. Ismo Huotari 2v
5. Janne Korhonen 2p
6. Lassi Vuorela 2k
7. SImo Vainikainen 1v
8. Matias Litmanen L
9. Juho Keinänen 3v
10. Tommi Nissinen
11. Juho Koivisto
12. Anssi Korhonen

Scroll to Top