Lapin ylpeys saapuu PuPen testiin sunnuntaina

Puijon Pesis kohtaa kauden toisessa kotiottelussaan Simon Kirin sunnuntaina klo 17.00. Lapin pesäpalloilun lippulaiva viettää jälleen kahden vierasottelun viikonloppua, kun se kohtaa lauantaina Jyväskylässä Lohen ennen siirtymistään sunnuntaiksi PuPen vieraaksi.

PuPe pääsee otteluun helpottava voitto allaan, kun se kaatoi keskiviikkona Lohen kotistadionillaan supervuoron jälkeen 1–0 (2–2, 4–4, 3–0). Kauden avauksesta on puolestaan alla 1–0-tappio Kannukselle. Joukkueen lyöjätilastossa kärkipaikkaa jakavat molemmissa otteluissa kaksi juoksua mieheen lyöneet Joonas Riikilä ja Mikko Lukkari. Tuotujen puolella koko sarjan kärkipaikkaa (kirjoitushetkellä) pitää PuPe-kärki Ilari Penttinen viidellä tuodullaan.

Lohi-matsi alkoi kuopiolaisittain varsin nihkeästi ja hermostuneesti, mutta sisukkaasti taistellut joukkue nousi kuopasta aina ottelun voittoon asti. Supervuorosta tuli PuPen näytöstä, ja toiveissa on, että sama ralli ja rentous tekemiseen jatkuu myös sunnuntaina. Myös ulkopelin räpylävirheet olisi syytä karsia pois.

Simolla alla vähäjuoksuiset tappiot

Viime viikonloppuna sarjan avannut vierasreissu oli Simolle tappiollinen, kun se kärsi niukat tappiot sekä Ikaalisille 1–0 (1–0, 2–2) että Loimaalle 2–1 (1–0, 1–2, 1–1, 2–1). Vähäjuoksuisissa kamppailuissa Simon lyödyistä juoksuista vastasivat veljekset Juuso (0+3) ja Joona Nousiainen (0+2). Joukkueen tuotujen pörssissä ykkösnimi on Aleksi Hautala, joka toi kaksi juoksua.

Simon joukkueessa on potentiaalia paljon parempaankin, kuin tulokset kertovat. Edellä mainittujen pelimiesten lisäksi isossa roolissa ovat Kempeleen Kirin superpesisjoukkueesta lainalle tullut Valtteri Kleemola, sekä varsinkin ulkopelissä isossa roolissa häärivä Pekka Hepokangas. Viime kaudella PuPe voitti joukkueiden molemmat keskinäiset kamppailut runkosarjassa.

 

Miesten Ykköspesistä
Puijon Pesis – Simon Kiri
Su 22.5. klo 17.00 Puijon pesäpallostadionilla

 

Teksti: Ismo Huotari
Kuva: Saimi Airaksinen 

Scroll to Top