Lautaseen on Kohosenkin osuttava

Puijon Pesiksen Niko Asunmaa ei turhia jännitä, vaikka keskiviikkona vastaan asettuukin lukkarilegenda Toni Kohonen. PuPe kohtaa Oulun ottelussa, joka alkaa Puijon pesäpallostadionilla kello 18.

– Mielenkiintoistahan Kohosta vastaan on pelata, mutta lautaseen hänenkin on osuttava, Asunmaa kuittaa.

Kohonen on yksi kaikkien aikojen parhaista pesäpalloilijoista. Monien yllätykseksi hän viime syksynä siirtyi Sotkamon Jymystä sarjaporrasta alemmaksi pudonneen Oulun riveihin.

Kohonen on toistaiseksi ollut poissa vain yhdestä Oulun pelaamasta ottelusta. Tämä tapahtui toukokuun lopulla, kun Oulu pelasi vierasottelunsa Sotkamon Jymyn kakkosjoukkuetta vastaan.

Keskiviikon ottelussa Kohosen yhtenä tehtävänä on yrittää estää muun muassa Asunmaan ja muiden Puijon etenijöiden kentällemeno.

– Tolppasyöttö on yksi Kohosen aseista, Asunmaa muistuttaa.

Asunmaa itse on tällä kaudella onnistunut kentällemenossa hyvin varsinkin viime kauteen verrattuna. Juhannustaukoon mennessä Asunmaalla oli kolmanneksi eniten onnistuneita kentällemenoja koko sarjassa, vaikka kaksi ottelua jäikin kesäkuussa väliin kuumeilun vuoksi.

Niukasti Asunmaata niukasti paremmin ovat kentälle menneet Laukaan Ilkka Ylitalo ja Vähäkyrön Jari Ojanen, jotka molemmat ovat pelanneet enemmän otteluita kuin Asunmaa.

Nasu arvelee, että hyvään tulokseen on auttanut etenijäjokerin rooli.

– Voi rauhassa keskittyä etenemiseen, kun ei ole tarvinnut pelata ulkovuoroja.

Kotikentällä yksi Asunmaan käyttämistä kentällemenolyönneistä on kakkosrajapomppu. Puijolla pomppu nousee hyvin, samoin Oulun Raksilassa, jossa Puijo kohtaa Oulun keskiviikon pelin jälkeen heti sunnuntaina. Lauantaina Puijo kohtaa vieraskentällä sarjanousija Simon.

– Tärkeä viikko pisteiden kannalta. Varsinkin molemmista Oulu-peleistä pisteitä olisi hyvä saada, koska Oulu on sarjataulukossa meidän edellämme. Asunmaa sanoo.

Kovin kaukana Oulu ei Puijosta ole, sillä eroa on vain neljä pistettä.

Asunmaa toivoo, että koko kauden sairastumisten ja muiden poissaolojen vuoksi elänyt Puijon kokoonpano saataisiin vähitellen vakiintumaan. Tämä antaisi mahdollisuuden kehittää peliä kohti syksyä ja ratkaisuotteluita.

Oulun kokoonpano on elänyt myös melkoisesti ja elää edelleen. Puijolla viime kaudella lainassa Kouvolasta pelannut Iiro Nokkala ennätti piipahtaa Oulun joukkueessa seitsemän pelin verran. Nokkala nousi visiitillään Oulun tehokkaimmaksi etenijäksi. Loppukauden Nokkala kuitenkin mitä todennäköisimmin pelaa Superpesistä Koplassa.

Oulun kotiuttajista parhaiten on onnistunut Eino Järvelä, joka on lyönyt 19 juoksua.  Kakkosena on Kohonen 18 kotiutuksella. Oulun päävaihtaja Markus Lehtiniemi on kohtalaisen korkealla kärkilyöntitilastossa.

Tilastojen perusteella Oulun ulkopeli on sujunut sisäpeliä paremmin, ehkäpä juuri Kohosen ansiosta. Vastustajat ovat takoneet Oulua vastaan vain 54 juoksua, mikä on toiseksi vähiten koko sarjassa. Vain Tampereen ulkopeli on ollut tehokkaampaa. Tehtyjä juoksuja Oululla on kuitenkin vain 78 eli jonkin verran vähemmän kuin Puijolla.

Kuva: Saimi Airaksinen

Scroll to Top