Mansen kotiuttajat siirsivät välieräsarjan ratkaisua

Puijon Pesis ei sunnuntaina onnistunut katkaisemaan miesten ykköspesiksen välieräsarjaa Manse PP.tä vastaan. Manse voitti ottelun 2-0 (2-0, 6-2). Sarja on edelleen katkolla Puijolle tiistaina Puijon pesäpallostadionilla. Voitolla kotiottelussa Puijo jatkaa superpesiskarsintaan ja Mansen kausi päättyy.

Mansen voiton ratkaisivat joukkueen parhaat kotiuttajat eli Jarkko Paloniemi ja Ville Hotakainen. Molemmat löivät kolme juoksua. Puijon sisäpeli oli sarjan kahden aikaisemman ottelun tapaan hyvässä kuosissa ja Manse pystyi rakentamaan vain 10 kolmostilannetta, joista se teki kahdeksan juoksua hämmästyttävällä 80 prosentin teholla.

-Kolmostilanteilla mitattuna pelasimme kauden heikoimman pelimme, myönsi Mansen ykköspalkittu Hotakainen pelin jälkeen.

Mansen juoksuista vain yksi syntyi Puijon ulkokentän avustuksella. Loput yhdeksän kotiutuslyöntejä olivat ottamattomia välilyöntejä.

Kovin railakasta ei ollut Puijonkaan sisäpeli. Joukkue teki kaksi juoksua, joista toinen syntyi harhaheitolla, Ainoan lyödyn juoksun kirjasi tililleen Teemu Nivala, joka kotiutti Antti Rinnevuoren toisen jakson neljännen vuoroparin tasoittavalla.

Kolmostilanteita Puijo kykeni rakentamaan kuusi, joista viisi ottelun toisella jaksolla.

Nihkeää sisäpeliä manasi Puijon ykköspalkittu Waltteri Hämäläinen (kuvassa).

-Käsittämättömän heikkoa sisäpeliä. Ensimmäisen palottoman ajon saimme vasta toisen jakson viimeisessä vuoroparissa. Oli flegu fiilis. En tiedä, mikä meihin meni yhdessä yössä, Hämäläinen sanoi.

Heikon valmistautumisen piikkiin Hämäläinen ei tappiota sysännyt.

-Ehkä me kuitenkin olimme liiankin varmoja, että sarja pannaan poikki sunnuntaina, hän kuitenkin myönsi.

Puijon pelinjohtaja Jaska Huttunen tiivisti joukkueensa sisäpelin savolaisittain.

-Meillä oli villasukat mailoissa. Villasukat me jätämme Tampereelle ja pelaamme tiistaina paremman pelin.

Molemmat joukkueet pelasivat sen sijaan mallikasta ulkopeliä. Katsomossa istuneita Puijon kannattajia kohahduttivat esimerkiksi Tuomas Luukkosen raju polttoheitto kakkoselle etukentältä ja Altti-Jussi Ronkaisen haamukoppi, jolla hän esti Mansen palottoman ajolähdön synnyn. Mansen hyville kotiutuslyönneille ei olisi löytynyt estäjiä minkäänlaisesta ulkokentästä.

Ronkainen onnistui kohtalaisen hyvin myös mailan varressa. Kuusi kärkilyöntiä seitsemästä yrityksestä toi hänelle Puijon kakkospalkinnon.

Välieräsarjan neljäs ottelu pelataan tiistaina 21.8. kello 17.30 alkaen Puijon pesäpallostadionilla. Jos viides ottelu tarvitaan, se pelataan torstaina Tampereella.

Kuva: Saimi Airaksinen

Teksti: Mauri Liukkonen

 

Scroll to Top