Nuori Sotkamo kesti Puijoa paremmin tiukan väännön

Sotkamon Jymyn ykköspesisjoukkue osoitti sotkamolaiseen pesäpallokulttuuriin kuuluvaa paineensietokykyä, kun se vei täyden pistepotin mukanaan Puijon pesäpallostadionilla keskiviikkona pelatussa ottelussa. Peli päättyi 0-2 (2-3, 3-4).

Ottelu oli molemmilla jaksoilla tiukkaa vääntöä. Joukkueet eivät saaneet revityksi eroa toisistaan ja tilanteet vaihtelivat vuoroparista toiseen. Sotkamolaisten räpylät pitivät tällä kertaa Puijon Pesiksen räpylöitä paremmin.

-Pelissä ei ollut koko aikana hengähdyshetkeä. Nuorille pelaajille tällainen peli on parasta mahdollista kokemusta, luonnehti Jymyn pelinjohtaja Riku Tolonen.

Puijon Pesiksen kapteenilla Antti Rinnevuorella (kuvassa) oli pelistä ymmärrettävästi hieman synkeämpi näkemys.

-Emme olleet koko aikana täysin kirkkaalla silmällä mukana. Sisäpelissä tuli huonoja osumia ja paljon laittomia lyöntejä. Ulkopelissä teimme pieniä virheitä, Puijon ykköspalkittu Rinnevuori eritteli.

Ulkopelissä virheet eivät olleetkaan isoja, mutta sotkamolaiseen pelikulttuuriin kuuluu sekin, että vastustajaa rangaistaan säälimättä juuri pienistä virheistä. Palloa ei esimerkiksi linjassa kannata takatilanteissa pompotella vähääkään, koska seurauksena on usein juoksu Sotkamolle.

”Parempi lähteä kuin olla lähtemättä”, Sotkamossa opetetaan kolmosella kotiutusta odottavia pelaajia.

Keskiviikon pelissä Puijon Pesistä purivat, jos eivät aivan omat, niin ainakin tutut koirat. Jymyn ykköspalkinnon sai ansaitusti lukkari Matias Litmanen, joka vielä viime kesänä pelasi Puijon paidassa.

Litmanen on talven aikana kehittynyt pitkin askelin niin ulko- kuin sisäpelissäkin. Keskiviikkona hän löi yhden ja toi kolme juoksua. Tolpat pysyivät lautasella ja heittokäsi oli Puijon kannalta liiankin terävässä kunnossa.

Jymyn kakkospalkinnon nappasi Roope Haapsalo, joka hänkin oli viime vuonna Puijon miehiä. Lyöjäjokerin saldo oli kaksi lyötyä juoksua.

Puijon selkeä ykkönen oli Antti Rinnevuori, joka toi neljä Puijon viidestä juoksusta. Ulkona kolmoskoppari oli tuttuun tapaan varma. Hän torjui yhden varmalta näyttäneen vastustajan juoksun komealla syöksykopilla.

Puijon kakkospalkinto meni lukkari Valtteri Piriselle, joka pelasi hyvän ottelun. Pirinen uskaltaa syöttää taktisia vääriä, vaikka Sotkamon aktiivinen kaari osasikin huutaa useimmat matalat syötöt pois. Kakkoselta Pirinen otti yhden maukkaan kärpäsen.

Alkukauden sairastellut Puijon lyöjäjokeri Teemu Nivala osoittaa ilahduttavaa kuntoutumista. Hän löi kaksi juoksua ja palkittiin kotijoukkueen avainpalkinnolla. Kahdesti onnistui kotiutuksissa myös Lassi Vuorela.

Yksi kunnon kärhämäkin saatiin aikaan, kun tuomarit aikansa emmittyään vihelsivät ensimmäisellä jaksolla Puijon Ismo Huotarin kakkosrajaleikkurin lopulta laittomaksi. Jos lyönti olisi hyväksytty, jakso olisi saattanut jopa kallistua Puijolle. Ainakin tauolle olisi menty tasatilanteessa.

Puijon pelinjohtaja Jaska Huttunen myönsi pelin jälkeen, että lyönti oli laiton. Hän ei kuitenkaan hyväksynyt sitä, että tuomio tehtiin pallon jäljen perusteella ja vasta pitkän sähellyksen jälkeen.

Kuva: Saimi Airaksinen

Teksti: Mauri Liukkonen

 

 

Scroll to Top