Nuorisoleiri starttaa tänään Kuopiossa ja Siilinjärvellä – mukana yli 1 300 leiriläistä

Kuopiossa ja Siilinjärvellä tänään alkavalle Nuorisoleirille osallistuu yli 1 300 leiriläistä. Leiri kestää lauantaihin 24.7. saakka ja leirillä pelataan lähes 450 pesäpallo-ottelua 15 eri kentällä. Pallo nousee ilmaan ensimmäisen kerran klo 13.00 alkavalla pelikierroksella.

Nuorisoleirillä ratkaistaan C-ikäisten, eli alle 16-vuotiaiden pesäpallon Suomen mestaruudet tytöissä ja pojissa. Sekä tyttöjen että poikien kilpasarjoissa mestaruuksista taistelemassa ovat myös savolaisjoukkueet. SiiPe selviytyi tyttöjen kilpasarjaan ja PuPe poikien kilpasarjaan.

Edellä mainitut seurat yhdessä toimivat myös Nuorisoleirin pääjärjestäjinä yhdessä Pesäpalloliiton ja yhteistyökumppaneiden kanssa. Leiriä on ollut mukana valmistelemassa lähes 40 hengen järjestelytoimikunta ja leirin aikaisiin järjestelyihin tarvitaan noin 350 hengen suuruinen talkoojoukko.

– Kiitos jo tässä vaiheessa kaikille yli kolmellesadalle talkoisiin ilmoittautuneelle ja vuoroja varanneelle henkilölle! Mikäli haluat mukaan järjestämään unohtamatonta leirielämystä nuorille, niin mukaan mahtuu vielä ja vuorojakin on vielä jäljellä muun muassa majoitusvalvonnassa, ruokailuissa sekä kioskeissa, leirinjohtaja Marko Heikkinen kiittelee ja innostaa ihmisiä osallistumaan pitkästä aikaa järjestettävien suurtapahtumien talkoisiin.

Myös yleisöllä on mahdollisuus tulla seuraamaan leiripelejä.

– Leiripelejä pääsee seuraamaan kuka tahansa, kaikille kentille ilman pääsymaksua huomioiden turvavälit, maskin käytön ja hyvän käsihygienian, Heikkinen muistuttaa.

Kuopiossa pelipaikkoina toimivat Puijon pesäpallostadion, Neulamäen hiekkatekonurmi, Litmasen, Lippumäen ja Keskuskentän hiekkatekonurmet, Minna Canthin, Koulupuiston ja Jynkänlahden hiekkakentät.

Siilinjärvellä pelejä pelataan Mantulla, POP Areenalla, Vuorelan koulun kentällä, Ahmon tekonurmella, Tanhulan tekonurmella, Kuuslahden koulun kentällä sekä Pöljän koulun kentällä.

Sarjapelien lisäksi leirillä pelataan C-ikäisten Itä-Länsi-ottelut. Kilpasarjan Itä-Lännet pelataan torstaina Kuopiossa Puijon pesäpallostadionilla. Tyttöjen arvo-ottelu alkaa klo 17.30 ja poikien kello 19.30. Pelisarjojen Itä-Lännet ovat vuorossa perjantaina, kun Siilinjärven Mantulla pojat aloittavat Itä-Länsi-ottelunsa klo 13.15 ja tytöt kello 15.00. Myös noihin otteluihin on yleisöllä vapaa pääsy.

Leiri huipentuu lauantaina pelattaviin välierä-, sijoitus- ja mitaliotteluihin.

Tarkemmat tiedot leiristä otteluohjelmineen löytyvät osoitteesta www.nuorisoleiri.fi.

PuPen C-poikien ottelut

SiiPen C-tyttöjen ottelut

Nuorisoleirin koko otteluohjelma

Scroll to Top