Otteluennakko: PuPe isännöi lauantaina nuorta ja nälkäistä Oulun Lippoa

Puijon Pesis lähtee jahtaamaan kauden ensimmäistä kotivoittoaan lauantaina Osuma Areenalle, jossa se isännöi oman Ykköspesiskautensa vasta aloittavan Oulun Lipon.

PuPe hävisi viime sunnuntain sarja-avauksessa kotonaan Koskenkorvan Urheilijoille 0–1 (1–2, 3–3), mutta keskiviikon vieraspelissä Kouvolassa se onnistui avaamaan voittotilinsä huiman nousun siivittämänä 0–1 (2–2, 6–9). Kuopiolaiset olivat toista jaksoa tappiolla jo 6–0, mutta sitkeät keltapaidat kamppailivat voittoon ottelussa tehot 1+4 lyöneen Jani Hämäläisen johdolla.

Voitto antoi joukkueelle rutkasti lisää uskoa ja itseluottamusta tulevaan.

– Keskiviikkona saatiin kauden eka voitto komealla nousulla. Joukkueen sisäinen tahtotila on kova ja se näkyi 6–0-tappioasemassa. Huomenna KPL-pelin nousulla ei enää ole merkitystä, kun kypärän remmi lyödään kiinni ja peli on 0–0, PuPen lyöjäjokeri Mikko Lukkari tietää.

PuPen illan vastustaja Oulun Lippo on vielä tässä vaiheessa yksi suurimmista kysymysmerkeistä kauteen lähdettäessä – etenkin, kun oululaiset eivät ole vielä runkosarjaansa avanneet.

Harjoituspeleissä oululaisten kokoonpanossa vilahteli hyvin paljon nuorta verta. Joukkueen kokeneempaan osastoon jo lukeutuva Ari Lankinen luonnehtikin Lipon some-kanavien haastattelussa joukkueen olevan nuori ja täynnä mielenkiintoisia pelaajia sekä persoonia. Viime kaudella Lippo eteni nuorehkolla joukkueellaan Ykköspesiksen välieriin, jossa Hamina oli kuitenkin vahvempi.

Lankisen ohella kokenutta kaartia edustavat mm. viisinkertainen Suomen mestari Topi Korhonen, kapteeni Jaakko Kemppainen, sekä useamman kauden Superpesistä pelannut Sami-Jukka Korvola. Suurimmat kysymysmerkit lienevät joukkueen lukkarin tontilla, ainakin jos pupelaisilta kysytään.

– Nähtäväksi jää, onko Lippo löytänyt lautasen äärelle pelurin vai hyppääkö “Raipe” (pelinjohtaja Riku Tolonen) lukkariksi viuhkan varresta, Lukkari heittää kuittia Sotkamon vuosilta tutun pelinjohtajansa suuntaan.

Lauantaille on luvattu mainiota pelikeliä, joten Lukkari odottaa sisäpelistä tehoja irti.

– Huomenna päästään pelaamaan lämpimässä kelissä ja pallo liikkuu taas astetta kovempaa, Lukkari ennakoi.

*****

Puijon Pesis – Oulun Lippo lauantaina 18.5. klo 17.00 Osuma Areenalla.

Kuva: Saimi Airaksinen

Scroll to Top