Otteluennakko: PuPe jahtaa ensimmäistä kotivoittoaan sarjakärkeä vastaan

Puijon Pesis kohtaa keskiviikkona Ykköspesis-kauden viidennessä ottelussaan sarjan kärkipaikkaa pitävän Kouvolan Pallonlyöjät. Kopla on kerännyt viidestä ottelustaan kymmenen pistettä, kun taas sijalla kuusi olevalla PuPella on neljästä ottelusta kuusi pinnaa. PuPe on pelannut alkukaudella kaksi kotipeliä, joista se on kerännyt vasta yhden pisteen.

Joukkueet kohtasivat toisensa kaksi viikkoa sitten Kouvolassa, jossa PuPe oli parempi jaksoin 0–1 (2–2, 6–9). Toisella jaksolla PuPe esitti hurjan kirin, kun Kopla johti jo 6–0 ensimmäisen sisävuoron jälkeen, mutta kuopiolaiset rynnistivät takaa ohi.

Hellettä ja lyöntikeliä on jälleen luvassa keskiviikkona Osuma Areenalla.

– Tiukka vääntö oli viimeksi Kouvolassa. Sääennuste taitaa olla melko samanlainen kuin silloin, joten odotettavissa on paljon juoksuja, PuPen Toni Toivanen ennakoi.

PuPe voitti edellisessä ottelussaan Seinäjoen Maila-Jussit 0–2 (3–6, 9–10). Koplalla on allaan kaksi puhdasta voittoa Kannuksen Uran ja Oulun Lipon kustannuksella.

PuPen ja koko Ykköspesiksen alkukauden komeetta on ollut ryminällä sarjaan tullut Jani Hämäläinen. 23-vuotias Helsingin Puna-Mustien kasvatti johtaa koko sarjan lyöjätilastoa hurjin tehoin 4+12=16.

– Yleisön kannattaa seurata hurjassa vireessä olevaa Hämäläistä, Toivanen vinkkaa.

Hämäläinen on lisäksi kärkilyöntitilaston kakkosena 31 kärkkärillään. Hänen edellään tilastossa on vain Koplan Aapo Kinnunen (32 kl). Viime kaudella miesten Superpesiksen vuoden tulokkaaksi valittu Kinnunen on alkukaudella jäänyt Koplan kakkosjoukkueen miehistöön, ja taitava pelimies onkin sarjan ehdottomia tähtipelaajia.

Tuotujen juoksujen osalta sarjan kärkipaikkaa pitää Koplan Miki Likander 11 tuodullaan, joten keskiviikkona onkin luvassa todellisia tilastokärkien taistoja.

Kahdessa edellisessä pelissä Kouvolalla on ollut riveissään myös kokenut Superpesispeluri Matti Saukko, joten on mielenkiintoista nähdä, onko mies rosterissa myös Kuopiossa.

Odotettavissa on siis erittäin mielenkiintoinen ja todennäköisesti juoksurikas kamppailu helteisellä Osuma Areenalla!

Puijon Pesis – Kouvolan Pallonlyöjät, ke 29.5. klo 18.00 Osuma Areenalla

Kuva: Tapio Hartikainen

Scroll to Top