Otteluennakko: Vielä kerran ennen juhannustaukoa – paikallisvastustaja saapuu vieraaksi PuPe Vastuu -otteluun

Juhannustauko kolkuttelee jo ovella, mutta ennen sitä miesten Ykköspesiksessä pelataan vielä keskiviikkona isojen pisteiden kierros. Myös Puijon Pesis lähtee kasvattamaan pistepussiaan kotikentällään Osuma Areenalla, jonne vieraaksi saapuu paikallisvastustaja Joensuun Maila Akatemia.

PuPen alkukausi on ollut ailahteleva ja se näkyy myös kerätyissä pisteissä. 12 ottelusta koossa on 16 pistettä, joka oikeuttaa kuudenteen sijaan tiukassa keskikastissa. PuPe on pystynyt hallitsemaan monia otteluita pitkiä pätkiä, mutta ehjiä kahden jakson pelejä on vielä ollut liian harvassa. Viimeisimmässä kamppailussa sunnuntaina se hävisi kotiottelunsa Kannuksen Uralle 1–2 (6–0, 0–2, 1–2k.).

Kotijoukkueen osalta alkukauden onnistujiin voidaan luetella ainakin Jani Hämäläisen, Ville Pietisen ja Miro Kähkösen nimet. Sama kolmikko sai myös valinnan Ykköspesiksen Itä-Länsi-otteluun heinäkuun alkuun.

Nuori ja nälkäinen JoMa

Vierailija JoMa on kauden edetessä osoittanut kuuluvansa Ykköspesistasolle, jonne se täksi kaudeksi nousi. Erittäin nuorella joukkueella operoiva JoMa aloitti kauden neljällä peräkkäisellä tappiolla, mutta sen jälkeen tahti on kiihtynyt. Seitsemästä viimeisestä kamppailusta se on voittanut viisi ja se on kivunnut sarjataulukossa jo PuPen kantaan sijalle seitsemän. 11 ottelusta pisteitä on kasassa 15, eli vain piste kuopiolaisia vähemmän. Joukkueiden aikaisemman kamppailun JoMa voitti kotonaan kotareissa 2–1 (0–4, 6–3, 3–2k.).

Vieraiden nuoresta ja lupaavasta kokoonpanosta seurantaan kannattaa ottaa 17-vuotias Elmeri Lonkainen, joka on Ykköspesiksen kärkilyöntitilastossa peräti viidentenä. Nopeakinttuinen Mikael Virkkala yltää puolestaan tuotujen tilastossa kärkikuusikkoon.

Klo 18 alkava ottelu on PuPe Vastuu -hyväntekeväisyysottelu. Tekemistä riittää koko perheelle, sillä klo 17 alkaen stadionilla on tarjolla mm. pomppulinnaa ja muuta kivaa tekemistä. Ja hei ota kaverisikin mukaan! Nimittäin kausikortilla tai normaalihintaisella ottelulipulla kaveri pääsee ilmaiseksi sisään.

Kuva: Tapio Hartikainen

Scroll to Top