Puijottaret jäi pisteittä Jyväskylässä

Puijottaret matkasi torstaina runkosarjan viimeiseen vierasotteluun Jyväskylän Hippokselle. Jyväskylän Kirittäret on jo varmistanut paikkansa jatkopeleissä mutta Puijottaret tarvitsee vielä pisteitä päästäkseen neljän joukkoon. Tällä kertaa pisteet jäivät kuitenkin haaveeksi, sillä Kirittäret voitti vaiherikkaan ottelun 2-0 (7-6,7-2).

Puijottarien peli alkaa yskähdellen ja Kirittäret siirtyy ensimmäisessä vuorossa jo 4-0 johtoon. Rebecca Penttisen johdolla Puijottaret aloittaa takaa-ajon, kun Penttinen puhkaisee lyönnillään Kirittärien ulkokentän. Tilanteesta syntyy kaksi juoksua Siru Seppäsen ehtiessä kotipesään Penttisen kiertäessä kunnarin. Jakso etenee tasaisesti ja molemmat joukkueet onnistuvat hyödyntämään vuorotellen tilanteitaan sisäpelissä.

Ensimmäisellä jaksolla myös Puijottarien Siiri Pulkkinen vauhdittaa takaa-ajoa puhkaisemalla kakkosrajan kunnarin arvoisesti. Puijottaret lähtee viimeiselle sisävuorolle 7-5 tilanteessa ja onnistuu kaventamaan Kati Pelanderin lyömänä lukemiksi 7-6. Pelanderin juoksu jää kuitenkin vuoron ainoaksi ja Puijottarien loppukiri tyrehtyy.

Toisella jaksolla Puijottaret sortuu virheisiin ja Kirittäret jatkaa ottelussa kuskin paikalla. Tällä kertaa Kirittärien Oona Nyman onnistuu ajolähdössä kunnarin teossa. Useista yrityksistä huolimatta Puijottaret saa aikaan vain kaksi juoksua ja Kirittäret voittaa lopulta koko ottelun puhtaasti 2-0.

Tulos jättää jännitettävää sunnuntaille, kun Puijottarien vieraaksi Kuopioon saapuu Hamina. Asetelma on tyly, sillä vain ottelun voittaja jatkaa jatkopeleihin. Voiton saavuttaakseen Puijottarien täytyy parantaa peli-ilmettään ja karsia pelistään virheet torstain kamppailuun verrattuna. Panokset ovat kovat ja latausta runkosarjan viimeiseen kotiotteluun tuskin tarvitsee etsiä muualta.