Pöytyältä pari pistettä ja voittoputki päälle

Puijon Pesiksen Varsinais-Suomen kiertue jatkui voitokkaissa merkeissä myös sunnuntaina Pöytyällä, kun kuopiolaiset taistelivat voiton supervuoroparissa. Neljän pisteen viikonloppu tuli todeksi jaksoin 1-2 (10-4, 0-5, 0-1).

Ensimmäisen jakson kolmatta katastrofivuoroa lukuun ottamatta PuPe säilytti pelin hallinnan ja kaksi pistettä oli varmasti ansaittu saldo pelistä. Vakuuttava oli myös vieraiden aloitus, kun vielä viime kaudella Pöytyän paidassa vaikuttanut Waltteri Hämäläinen näpytti PuPen johtoon ja Lassi Vuorela jatkoi heti perään taululle 0-2-lukemat. Hämäläinen jatkoi vahvasti myös toisella lyöntikierroksella kotiuttamalla Niko Asunmaan välilyönnillä.

PuPen vahvasti aloittanut ulkokenttä romahti kuitenkin kolmannessa vuorossa täydellisesti ja vahvaa lyöntipeliä auki saanut Pöytyä rallatteli yhteen vuoroon peräti kymmenen juoksua. Pahiten kuopiolaisten takakentän kurittamista harrasti Toni Pomell, joka löi vuorossa tehot 2+3. Avausjaksolla PuPe ei tästä tyrmäyksestä enää toipunut ja Pöytyä nappasi voiton 10-4.

PuPen startti toiseen jaksoon oli yhtä vahva kuin avausjaksollakin. Vuorela avasi pelin ja Tommi Nissinen löi kakkosrajasta kahden lyönnin arvoisen läpilyönnin. Tiivistynyt ulkopeli lukkari Valtteri Pirisen johdolla piti kotijoukkueen tilanteet vähissä koko jaksolla, joten PuPen eteneminen jaksovoittoon sujui lopulta ilman suurempia ongelmia. Jokerilyöjä Teemu Nivala onnistui jakson lopussa vielä kahdesti, joten jakso päättyi PuPelle 0-5.

Supervuorossa ottelun voittoon riitti yksi onnistuminen. Asialla oli hyvään lyöntiin päässyt Nivala, jonka hermopallo poltteli Pöytyän linjassa ja Antti Rinnevuori sai tuoda vieraille voittoon riittäneen juoksun. Pöytyän vastaus tylsyi nopeasti paloihin ja näin kaksi pistettä lähti bussin kyydissä Kuopioon.

Pieniä loukkaantumisia jälleen pelissä kokenut PuPe jatkaa pelejään ensi viikon kahdella kotipelillä. Parin huilipäivän jälkeen keskiviikkona Puijolla vastaan asettuu vahvasti sarjan avannut Sotkamon Jymyn kakkosjoukkue Jaguars. Perjantaina on vuorossa sitten kauden ensimmäinen Savon derby PuPe – SiiPe, joka pelataan poikkeuksellisesti Kuopion Keskuskentän jalkapallostadionilla.