Puijo yrittää jatkaa voittoputkeaan nuorta Sotkamoa vastaan

Puijon Pesiksen ykköspesisjoukkue on keskellä tiivistä ottelurupeamaa, joka huipentuu perjantaina Kuopion Keskuskentällä pelattavaan kamppailuun Siilinjärven Pesistä vastaan. Sitä ennen joukkue pelaa keskiviikkona Puijon pesäpallostadionilla kotiottelun Sotkamon Jymyä vastaan.

Viime sunnuntaihin päättyneellä viikolla Puijo pelasi neljä ottelua, joista kolme oli vierasotteluita. Pistesaldo ei karttunut toivotulla tavalla, mutta voitot lauantaina Jokioisissa ja sunnuntaina Pöytyällä ennakoivat suunnanmuutosta.

Keskiviikkona Kuopion Energian isännöimässä ottelussa vastaan asettuva Sotkamon Jymy on mielenkiintoinen joukkue: yhdelläkään toisella miesten superpesisseuralla ei ole reserveistä koostuvaa joukkuetta Ykköspesiksessä.

Muutkin suuret seurat kyllä pystyisivät samaan, jos mittarina olisi pelkästään superpesisjoukkueen ulkopuolelle jäävien pelaajien urheilullinen taso. Kyse on rahasta. Pelaaminen kahdessa valtakunnallisessa sarjassa on kallista. Siksi seurat yleensä mieluummin lähettävät paikkaa superpesisjoukkueessa kärkkyvät pelaajansa saamaan kokemusta muihin seuroihin.

Sotkamo on kuitenkin valinnut toisin. Se on jopa vahvistanut ykköspesisjoukkuettaan muualta tulleilla pelaajilla.

Heistä savolaisille tutuin on viime kaudella Puijon Pesiksessä pelannut Matias Litmanen. Nuori lukkari on ilmiselvästi pelaamassa läpimurtokauttaan. Ykköspesiksen kärkilyöntilastossa Litmanen on peräti kuudentena 41 onnistumisella. Kärkilyöntiprosentti on lähes 72, mikä kertoo tason vakiinnuttamisesta.

Juoksuja sotkamolaisista on lyönyt eniten Ville-Veikko Korhonen (14). Suurin osa juoksuista syntyi yhdessä vuoroparissa toukokuussa Manse PP:tä vastaan pelatussa ottelussa. Korhonen löi muun muassa löi kolme kunnaria.

-Sotkamolla on nuori ja näyttöhaluja uhkuva joukkue, josta löytyy nopeita jalkoja ja myös tulivoimaa, arvioi Puijon kokeneeseen kaartiin kuuluva linjapelaaja Ismo Huotari.

-Alkukauden perusteella kyse on hyvähenkisestä ja tasaisesta nipusta, joka on pelannut myös vahvaa ulkopeliä, Huotari toteaa.

Sarjataulukossa Sotkamo on neljäntenä 12 pisteellä. Sarjan loppupeleihin joukkueella ei kuitenkaan ole asiaa, vaikka jatko sujuisi yhtä hyvin. Sääntöpykälä on järkevä, sillä joukkue ei kuitenkaan tosissaan tähtäisi sarjanousuun. Kahta miesten superpesisjoukkuetta ei sentään Sotkamon Jymykään voisi pitää yllä.

Huotari uskoo, että ensimmäinen kolmen pisteen voitto otetaan keskiviikkona, koska Puijon ulkopeli on yhtä Pöytyä-pelin katastrofivuoroa lukuun ottamatta ottanut isoja harppauksia eteenpäin.

-Läpilyönnit kun estetään niin uskon, että ollaan aika vahvoilla.

Puijon Pesis vs. Sotkamon Jymy Puijon pesäpallostadionilla 13.6. kello 18. Otteluisäntänä Kuopion Energia.

Teksti: Mauri Liukkonen

Scroll to Top