Puijon Pesiksen läpilyönnit toisella jaksolla lannistivat sarjan kärkijoukkueen

Ykköspesistä johtavan Ulvilan Pesä-Veikkojen pelimatka Itä-Suomeen ei mennyt aivan nappiin. Lauantaina joukkue hävisi Sotkamon Jymyn kakkosjoukkueelle supervuoroparin jälkeen ja sunnuntaina se kärsi samanlaisen tappion Puijon Pesikselle. Puijo voitti vaiherikkaan ottelun 2-1s (3-5, 9-6, 3-2).

Voittonsa ansiosta Puijo nousi sarjassa kuudenneksi. Viidentenä olevan Sotkamon etumatka on kaksi pistettä. Neljäntenä olevan Ouluun matkaa on neljä pistettä, mutta Oulu on pelannut yhden ottelun Puijoa enemmän. Sarjan kärjessä jatkaa Ulvila kahdesta tappiostaan huolimatta.

Puijo aloitti ottelun räväkästi. Kärkenä pelannut Misa Märsylä eteni harhaheiton turvin kolmoselle ja toi ensimmäisen juoksun Kasperi Laasosen juuri sopivan mittaiselle kakkosrajanäpyllä. Toisen juoksun löi ensimmäisessä vuoroparissa kotiuttajajokeri Teemu Nivala, jonka hidastetulla linjalyönnillä etenijäjokerina pelannut Ilari Penttinen ehti kotipesään.

Ulvila ei tasoittavallaan saanut edes kolmostilannetta. Puijo sen sijaan kasvatti etumatkaansa harhaheitolla syntyneellä juoksulla. Juoksun toi jälleen Märsylä, joka oli läpi ottelun hyvässä etenemiskunnossa. Märsylä toi kaikkiaan peräti neljä juoksua.

Ulvila sai oman pelinsä kulkemaan toisessa vuoroparissa, kun Jesse Jokela ja Ykköspesiksen lyötyjen tilastoa johtava Jokeri Petri Kulmala löivät juoksut mieheen. Kolmannessa vuoroparissa Ulvila ratkaisi jaksovoiton lyömällä kolme juoksua. Asialla olivat Henri Pulkkinen ja Kulmala, joka löi kaksi juoksua.

Toisen jakson alussa näytti siltä, että Ulvila menee menojaan. Ensin onnistui, kukas muu kuin Kulmala ja sen jälkeen toinen Kulmala eli Erno.

Siihen Ulvilan ilonaiheet sitten jäivätkin. Puijo tuli toiselle jaksolle sisuuntuneena. Joukkue kehitti palottoman ajon, jota purkamaan tuli Waltteri Hämäläinen. Hän löi Ulvilan kakkoskopparin Erno Kulmalan eteen. Kulmala yritti ehtiä kopille, mutta pallo vieri räpylän alta kauas maisemiin. Tuloksena kunnari ja kolme tavallista.

– Kyllä minusta siinä tilanteessa pitikin yrittää koppia, analysoi Ulvilan pelinjohtaja Jyri Tarmo pelin jälkeen.

Ehkä pitikin, mutta varman päälle pelaamalla lyönti olisi kuitenkin todennäköisesti tuottanut vain yhden juoksun neljän sijasta.

Puijon painostus jatkui. Altti-Jussi Ronkainen täräytti yhden palon ajotilanteessa rajun kakkosrajaleikkurin ja Puijo johti jo 7-2. Samassa vuoroparissa Nestori Moisio onnistui vielä kotiuttamaan Märsylän. Kolmannessa vuoroparissa Ulvilan takakenttä mähli Juho Vänskän kopiksi tarkoitetun kenttään ja tilanne oli jo 9-2.

Ulvila tuli vielä neljännessä vuoroparissa kolmen juoksun päähän. Mailan varressa onnistuivat jälleen Kulmalat. Ensin löi Juoksun Erno. Petrin kakkosrajaleikkuri tuotti kolme juoksua.

Supervuorossa Ulvila teki nopeasti kaksi paloa Puijon etenijöistä. Puijo kuitenkin rakensi sitkeästi tilanteen ja sai pesät täyteen. Nivala löi komean lyönnin kolmoskoppari Henri Pulkkkisen yli ja Puijo johti 2-0.

Vänskä onnistui vielä kotiuttamaan Laasosen.

Ulvilan kärkenä pelannut lukkari Mattias Kitola kuitenkin aiheutti sydämentykytyksiä kotikatsomolle lyömällä supervuoroparin täyttävällä kunnarin tyhjään kenttään. Kun Puijon lukkari Valtteri Pirinen vielä antoi vapaataivaljuoksun, kohosi jännitys huippuunsa.

Puijon ulkokenttä kuitenkin kesti, vaikka Petri Kulmala pääsi kahdesti yrittämään kotiutusta.

– Kiva eka jakso. Toiselle jaksolle aloimme tehdä virheitä ulkopelissä. Supervuoropari meni miten meni. Ei se kaukana ollut, mutta hävittiin kuitenkin, sanoi Ulvilan ykköspalkittu Petri Kulmala pelin jälkeen.

Kulmala löi pelissä kuusi juoksua ja vahvisti asemiaan lyöjätilaston kärjessä.

Puijon ykköspalkinnon pokkasi Altti-Jussi Ronkainen. Hän iloitsi siitä, että Puijon sisäpeli on viime otteluissa alkanut loksahtaa kohdilleen. On saatu oikeat miehet pesille ja kotiutusvoimaakin löytyy.

Ronkaisen henkilökohtainen saalis pelistä oli melkoinen. Hän löi kunnarin ja kaksi tavallista juoksua. Tuotuja juoksuja kertyi kolme ja kärkilyöntejä kahdeksan 80 prosentin teholla.

Puijo matkaa keskiviikkona Tampereelle, jossa se kohtaa sarjan kärkijoukkueisiin kuuluvan Manse PP:n. Seuraava kotiottelu on 26.6., jolloin Puijon pesäpallostadionille tulee Oulu.

 

 

Kuva: Saimi Airaksinen

Scroll to Top