Puijon Pesis isännöi kovatasoista halliturnausta tulevana viikonloppuna

Tulevana viikonloppuna Kuopio-hallissa vietetään todellista hallipesiksen juhlaa, kun Puijon Pesis isännöi tuttuun tyyliin omaa halliturnaustaan hiihtolomaviikon päätteeksi. Tällä kertaa koko viikonloppu koostuu pelkästään miesten ja naisten ykköspesisjoukkueiden peleistä, joita onkin tarjolla runsaasti.

Miesten puolella voidaan puhua jo eräänlaisesta Ykköspesiksen hallimestaruusturnauksesta, sillä PuPen lisäksi mukana ovat Oulun Lippo, Kouvolan Pallonlyöjät 2, Kannuksen Ura, Simon Kiri ja Alavuden Peli-Veikot. Lauantaina joukkueet pelaavat alkusarjat kahdessa lohkossa ja sunnuntaina on luvassa sijoitusottelut, joten jokainen joukkue saa viikonlopun saldoksi kolme kovaa harjoituspeliä. Odotukset kotiturnaukselle ovat PuPen joukkueessa korkealla.

– Hyvät fiilikset päästä taas pelaamaan perusharjoitteiden jälkeen! Peleistä saa tunteita, mitä ei treeneissä saa, vaikka kilpailuja pitkin talvea on ollutkin. Ja varsinkin pelipaikkojen osalta, PuPen pelinjohtaja Altti-Jussi Ronkainen fiilistelee.

PuPen kanssa samassa alkulohkossa pelaavat Ykköspesiksen yksi suurimmista suosikeista Oulun Lippo, sekä sarjanousija KPL:n kakkosjoukkue, jonka PuPe kohtaa turnauksen avausottelussa lauantaina klo 10. Ilta huipentuu klo 18 alkavaan Lippo-matsiin.

– ”Kopla” on mielenkiintoinen tapaus, sillä se on aika lailla tuntematon itselle. Todennäköisesti nuoria poikia siellä viilettää. Lippoa vastaan on mukava päästä vääntämään. Jos ei viikon aikana tapahdu sairastumisia tai muita, niin siinä pelissä on tarkoitus peluuttaa meidän tämänhetkistä ykkösrosteria, Ronkainen ennakoi.

PuPe on pelannut tähän mennessä yhden harjoitusottelun, kun se kohtasi helmikuun alussa Kuopio-hallissa Lohen. Tuon ottelun kuopiolaiset voittivat niukasti 1–0 (3–2, 1–1). Tulevan viikonlopun tärkeimmät teemat löytyvät perusasioista, sillä uudistuneen joukkueen yhteisiä pelikokemuksia vasta haetaan.

– Kaaripeliin on panostettu treeneissä ja 0-tilanteen purku on myös yksi isoista teemoista. Ja tietysti se, että päästään siihen fiilikseen, mitä peleissä pitää olla.

Seurattavaksi pelaajaksi Ronkainen nostaa esille SiiPestä täksi kaudeksi tulleen Eemeli Paldaniuksen, jolle on talven aikana soviteltu hihanumeroa kaksi. Aikaisemmin urallaan lähinnä kärkietenijän roolissa nähty Paldanius onnistui hyvin ensimmäisessä Lohi-harjoituspelissä, joten miehen edesottamuksia vaihtajana kannattaa seurata tarkalla silmällä.

– Myös etukentän poikia kannattaa seurata ja ihastella. Meillä on sarjan parhaat etumiehet siinä, Ronkainen täräyttää viitaten lukkari Seeti Surakkaan ja etumieskaksikkoon Nestori MoisioNiko Tuikka.

Miesten ohella viikonloppuna tositoimiin pääsevät myös naiset, kun Puijottaret kohtaavat sunnuntaina Lappajärven Veikot ja Jyväskylän Kirittärien kakkosjoukkueen.

Turnauksen aikataulu:

Lauantai 12.3.

10.00 Puijon Pesis – Kouvolan Pallonlyöjät 2
12.00 Kannuksen Ura – Alavuden Peli-Veikot
14.00 Kouvolan Pallonlyöjät 2 – Oulun Lippo
16.00 Simon Kiri – Kannuksen Ura
18.00 Puijon Pesis – Oulun Lippo
20.00 Simon Kiri – Alavuden Peli-Veikot

Sunnuntai 13.3.

8.00 MYP sijoitusottelu
10.30 Puijottaret – Lavettaret
12.40 MYP sijoitusottelu
15.10 Lavettaret – Kirittäret Talent
17.20 MYP sijoitusottelu (Puijon Pesiksen ottelu)
19.50 Kirittäret Talent – Puijottaret

Päiväkohtainen pääsylippu 15 €. Liput myydään ovelta.

Lauantain kaikki ottelut sisältävä striimilippu 15 €. Sunnuntaina näet miesten ykköspesiksen striimit hintaan 8 € ja naisten ykköspesiksen striimit hintaan 8 €.

Teksti: Ismo Huotari
Kuva: Saimi Airaksinen

Scroll to Top