Puijon Pesis jatkaa tappiottomana sarjakärjessä – avausjaksolla todelliset juoksutalkoot

Miesten Ykköspesiksen kärkipaikkaa pitävä Puijon Pesis otti kauden kuudennesta ottelustaan yhtä monennen voiton, kun se kaatoi Puijon pesäpallostadionin tiistai-illan trillerissä sarjan kärkikastiin kuuluvan Alajärven Ankkurit 1–0 (8–8, 5–1).

Etenkin ottelun avausjaksosta muodostui hurja kissa-hiiri -leikki, jossa jännitettävää riitti aivan jakson loppuun saakka. Tukalassa helteessä pelatussa ottelussa lyönnit viuhuivat totutun lujaa, ja jaksosta kehkeytyi varsinainen juoksunlyöntikilpailu.

PuPe oli avausvuoron jälkeen 2–1-johdossa, mutta se ajautui takaa-ajajan rooliin toisessa vuorossa. Ankkureiden Mikael Penninkangas tyhjensi takakentältä pajatson ajolähdössä, ja vieraat ottivat kerralla 2–5-johtoaseman. PuPe esitti kuitenkin sitkeyttään omalla tasoittavallaan, jossa se nousi Waltteri Hämäläisen sekä Kasperi Laasosen kahden lyödyn turvin tasoihin.

Kolmannessa ja neljännessä vuorossaan Alajärvi tukaloitti taas PuPen asetelmia nousemalla 5–8-johtoon. Viimeisen tasoittavalla PuPe näytti jälleen kulmahammastaan, ja se nousi kuin nousikin vielä tasoihin Laasosen, AnttiJussi Toropaisen ja Valtteri Pirisen peräkkäisillä onnistumisilla. Jaksovoittokaan ei jäänyt kauas, mutta Nestori Moision kotiutusyritys päättyi Ankkurit-koppari Tuukka Etulan komeaan syöksykoppiin. Värikäs avausjakso siis lopulta tasan 8–8.

Hämäläinen löi alkutahdit PuPen voitolle

Toiselle jaksolle PuPe tuli päättäväisesti sisään ja takoi heti kärkeen taululle kolme juoksua. Waltteri Hämäläisen kahden juoksun läpilyönnin turvin isännät pääsivät ottelussa niskan päälle, eikä se tällä kertaa kuskin paikastaan luopunut.

[av_video src=’https://www.youtube.com/watch?v=iESMIH21R_g’ mobile_image=” attachment=” attachment_size=” format=’16-9′ width=’16’ height=’9′ conditional_play=” id=” custom_class=” av_uid=’av-khwuw0′]

Ulkopelin tiivistyminen helpotti toisen jakson urakkaa, eikä Ankkurit päässyt lopulta kovin lähelle haastamaan. Illan ykkösniminä olleet Laasonen (5 lyötyä) ja Hämäläinen (4 lyötyä) löivät vielä jakson lopussa pinnat mieheen, joten jakso PuPelle 5–1.

PuPe on kerännyt kuudesta ottelustaan 16 pistettä, eli tämän iltaisen pistemenetyksen lisäksi vain kerran se on jäänyt ilman täyttä pistepottia. Seuraavan kerran PuPe hakee voittoputkelleen jatkoa perjantaina, jolloin se matkaa Alavuden Peli-Veikkojen vieraaksi.

Kuva: Saimi Airaksinen

Teksti: Ismo Huotari