Puijon Pesis läpsytteli kaikki pisteet Kannukselle

Puijon Pesiksen miesten ykköspesisjoukkue pelasi keskiviikkona yhden kauden heikoimmista otteluistaan, kun se hävisi Kannuksen Uralle kotonaan puhtaasti 0-2 (2-3,3-5). Samalla Puijo valahti sarjassa neljänneksi, kun Alajärvi kotonaan voitti Alavuden ja saalisti kolme pistettä.

Alajärvellä pisteitä on 25 ja Puijolla kaksi vähemmän. Kumpikin joukkue on varmistanut paikkansa 30. elokuuta alkaviin välieriin. Puijon vastustaja välierissä on joko Oulu tai Hamina.

Puijon Pesiksen parhaaksi rankattiin ottelussa kolme juoksua lyönyt kotiuttajajokeri Teemu Nivala.

– Päällimmäisenä mielessä on, että hyvä että emme saaneet välieriin kotietua. Hävettää miten huonosti me kotona pelaamme, Nivala purkautui ottelun jälkeen.

Rankasti omiaan arvioi myös pelinjohtaja Jaska Huttunen.

– Rimanalitus. Kaikilta maksaneilta katsojilta pitää pyytää anteeksi, Huttunen sanoi.

Nivalan ja Huttusen arvioille löytyy katetta. Osa Kannuksen juoksuista tuli hyvillä lyönneillä, mutta osa ei. Varsinkin kotijoukkueen kakkospuoli oli koko pelin alussa helisemässä.

– Virheitä tulee, mutta siitä huolimatta pitää uskaltaa pelata rohkeasti, Huttunen sanoi.

Tahmeaa oli myös kotijoukkueen sisäpeli, vaikka joukkue pystyikin rakentamaan 14 kolmostilannetta. Ensimmäisen jakson jokerina ja toisen jakson myös ulkona siepparina pelannut Niko Asunmaa saa silti Nivalan ohella ainakin osittaisen synninpäästön. Hän meni kentälle kuusi kertaa sadan prosentin tehoilla.

Erkka Gröhn paikkasi mallikkaasti normaalisti numerolla kaksi pelaavaa, mutta nyt kokoonpanosta puuttunutta Väinö Väänästä. Kuusi kärkilyöntiä seitsemästä yrityksestä ei ole huono saldo.

Väänäsen lepuuttaminen kauden tärkeimpien pelien kynnyksellä oli varmasti viisas ratkaisu. Nuoren miehen urakka on ollut melkoinen. Viime viikon torstaina hän pelasi A-poikien Superpesiksen ensimmäisen puolivälierän Joensuun Mailan paikassa Kouvolaa vastaan. Perjantaina ja sunnuntaina vuorossa olivat Ykköspesiksen pelit Puijon Pesiksen joukkueessa ja maanantaina poikien Superin toinen puolivälieräottelu. Tiistaina Väänänen lyhyellä varoitusajalla kaivettiin jokeriksi JoMan Superpesisotteluun Hyvinkäätä vastaan.

Lähes samanlainen rasitus on ollut Erkka Gröhnillä.

Puijo pelaa runkosarjan viimeisen ottelunsa perjantaina Haminaa vastaan. Sen jälkeen joukkueella on runsaan viikon tauko ennen ensimmäistä välieräottelua. A-poikien Superia pelaavilla taukoa ei ole yhtä paljon kuin muulla joukkueella.

Teksti: Mauri Liukkonen
Kuva: Hanita Karppinen

Scroll to Top