Puijon pistesaalistus jatkuu yllätysvalmista Ylivieskaa vastaan

Puijon Pesiksen ykköspesisjoukkueen kotiuttajajokerilla Teemu Nivalalla on selvä näkemys siitä, miten lauantaina vastustajaksi asettuva Ylivieskan Kuula on nujerrettavissa.

-Pelin alusta lähtien on näytettävä, että me haluamme voittaa. Joukkueen yleisilmeen on oltava aivan erilainen kuin keskiviikon pelissä Siilinjärven Pesistä vastaan, Nivala sanoo.

Keskiviikon kierroksella Puijo valahti sarjataulukossa yhden pykälän alaspäin eli kahdeksanneksi. Puijolla pisteitä on 16, mikä on kuitenkin vain kolme pistettä vähemmän kuin sarjan nelosella Vähäkyröllä. Selviytyminen viiden parhaan joukkoon ja Ykköspesiksen jatkopeleihin on siis edelleen täysin Puijon omissa käsissä.

Voittoja on kuitenkin pikkuhiljaa tultava. Pelejä on jäljellä seitsemän, joista kaksi sarjan kärkijoukkueita Kempelettä ja Tamperetta vastaan. Kempele kohdataan kotikentällä, Tampere vieraissa.

Nivala varoittaa aliarvioimasta Ylivieskaa, vaikka joukkue viime kaudesta uudistui ja erityisesti nuorentui radikaalisti. Nivala siirtyi Puijolle täksi kaudeksi nimenomaan Kuulasta, jossa Kannuksen kasvatti pelasi kaksi kautta. Samaan aikaan hänen kanssaan Ylivieskassa pelanneita on nykyisessä joukkueessa vain kolme.

-Joukkueessa on nyt A- ja B-junnuja. Silti meidän on saatava asenteemme kohdilleen. Kuula on yllätysvalmis joukkue. Viikko sitten se voitti vieraissa Vähäkyrön, jolle Puijo tällä kaudella hävisi kaksi kertaa, Nivala sanoo.

Yksittäisistä Kuulan pelaajista Nivala nostaa esiin erityisesti Jani Moilasen, joka on avainroolissa joukkueen sisäpelissä. Moilanen on Kuulan päävaihtaja. Kärkilyöntejä hänellä on kasassa 79 eli saman verran kuin Puijon parhaalla kärkilyöjällä Antti Rinnevuorella.

-Kun Moilanen saadaan kiinni, on loppu helpompaa, Nivala arvioi.

Yleisön kannalta mielenkiintoinen Kuulan pelaaja on myös Esa Kejonen, joka savolaisille on tuttu Siilinjärven Pesiksen miehistöstä. Kejosella on Kuulan joukkueesta eniten lyötyjä juoksuja.

Puijo ja Ylivieska ovat jo kohdanneet kerran tällä kaudella. Kesäkuun lopulla Puijo löylytti Kuulaa perusteellisesti ja otti vieraspelistä mukaansa kolme pistettä.

Nivalalla on menossa ensimmäinen kausi Kuopiossa. Keväällä ennen kauden alkua Nivala oli hurjassa lyöntikunnossa ja miehen omatkin odotukset olivat korkealla. Alkukesän sairastelu vei kuitenkin voimia ja pelejäkin jäi väliin melkoinen määrä.

Nyt pallo on kuitenkin osunut mailaan hyvin. Yhdeksässä pelaamassaan ottelussa Nivala on lyönyt 17 juoksua. Keskiviikon pelissä SiiPeä vastaan syntyi kaksi juoksua kovalla ykkösrajasivalluksella.

Ottelu Puijon Pesis – Ylivieskan Kuula alkaa Puijon pesäpallostadionilla lauantaina 21.7. kello 15.

Teksti: Mauri Liukkonen

Scroll to Top