PuPe kalastaa sunnuntaina arvokalaa

Puijon Pesiksen ykköspesisjoukkueen kausi on alkanut erikoisella tavalla. PuPe on pelannut neljä peliä, jotka kaikki ovat päättyneet joukkueen voittoon numeroin 2-1. Kahdessa pelissä voitto on irronnut vasta hermoja raastavan kotiutuslyöntikilpailun jälkeen.

Kauden kolmannessa kotiottelussa sunnuntaina vastaan tulee sarjanousija Jyväskylän Lohi. PuPen tavoite on selvä: Lohea vastaan otetaan voitto molemmissa jaksoissa. Se tietäisi pistemäärän kipuamista yhteentoista.

Kolmen pisteen voitot ovat tärkeitä, kun sarjataulukkoa runkosarjan jälkeen tarkastellaan. Jos kaksi joukkuetta päätyy tasapisteisiin, paremmaksi katsotaan joukkue, jolla on enemmän kolmen pisteen voittoja.

PuPen pelinjohtaja Mikko Pirhonen tietää, miten kolme pistettä pystytään ottamaan.

-Pysytään hetkessä. Suoritus kerrallaan, tilanne kerrallaan, Pirhonen sanoo.

Hänen mukaansa joukkueen on luotettava siihen, miten asioita halutaan tehdä.

-Ollaan tylyjä, kun sitä tarvitaan. Nautitaan tästä hienosta pelistä ja annetaan sen näkyä onnistumisen hetkellä. Joukkue on osoittanut halua ja sitkeyttä kaikissa peleissä tähänkin asti. Neljä tiukkaa peliä, joista jokaisen olemme kääntäneet eduksemme. Siitä on pelkästään hyötyä, kun matka jatkuu, Pirhonen sanoo.

Aikaisemmin ylimmällä sarjatasollakin pelannut Lohi oli kauden 2014 kokonaan telakalla, mutta palasi seuraavalla kaudella suoraan suomensarjaan ja nousi viime kauden päätteeksi ykköspesikseen. Joukkueen tavoite on varovaisesti sarjapaikan uusiminen. Pelinjohtajien ennakkoarvioinneissa Lohelle povataan runkosarjan viimeistä sijaa.

Puijo kävi ennen kauden alkua pelaamassa Lohen kotikentällä yhden harjoituspelin. Koleassa säässä pelattu ottelu päättyi nihkeästi PuPen voittoon.

-Harjoituspelin ansiosta tunnemme PuPen melko hyvin. Lähtökohta sunnuntain peliin on selvä: vastakkain on kaksi sarjataulukon eri päissä pelaavaa joukkuetta, tunnustaa Lohen pelinjohtaja Jussi Muilu.

Muilun mukaan Lohi yrittää sunnuntaina saada lyöntipelinsä viimein kuntoon.

-Pallon on osuttava keskelle mailaa, jos haluamme Kuopiossa menestyä.

Lohen joukkueessa katsojia Puijonlaakson stadionilla kiinnostaa varmasti lyöjäjokeri Esa Kejonen. Ykköspesistä aikaisemmin Siilinjärven Pesiksen riveissä pelannut Kejonen oli talven PuPen harjoitusringissä, mutta pelipaikka löytyi kuitenkin Jyväskylästä.

-Esalla on nyt paikka näyttää, millainen mies olisi ollut PuPen joukkueeseen tarjolla, Muilu naureskelee.

Katsojien kannattaa Muilun mukaan seurata myös Lohen ykköskärjessä pelaavan Riku Rytkösen otteita. Rytkönen on kerännyt hyvin kärkilyöntipisteitä. Muilun mukaan hän on samanlainen mailataituri kuin Kankaanpään mailan riveissä superpesistä pelaava veljensä Joni Rytkönen.

PuPen pelinjohtaja Pirhonen nostaa lisäksi esiin lukkari Matias Hangasmaan, joka on pelannut lainapestillä tällä kaudella yhden ottelun superpesistä Joensuun Mailan joukkueessa. Hangasmaa on hyvä tolppalukkari. Kouvolassa ja Kiteellä superpesistä pelannut Tuomas Mattila on isossa roolissa niin ulkona kuin sisälläkin.

Lohi on Pirosen mukaan fiksusti johdettu porukka, joka varmasti tulee kauden mittaan parantamaan peliään. Alkukaudesta heillä on ollut vajetta etenijöistä, mikä on ollut osasyy siihen, että tiukat jaksot ovat kääntyneet tappioiksi.

Ottelu Puijon Pesis – Jyväskylän Lohi alkaa Puijonlaakson pesäpallostadionilla sunnuntaina kello 17.

Teksti: Mauri Liukkonen

 

Scroll to Top