PuPe selviytyi voittajana hurjasta iskujenvaihdosta

Puijon Pesiksen kauden ensimmäinen vierasottelu tarjosi huimaa jännitystä ja sangen monivivahteisen käsikirjoituksen. Lopulta PuPe nousi kehästä voittajana, kun kotijoukkue Pöytyän Urheilijat kaatui lähes 3,5 tunnin pelaamisen ja toisen kotiutuslyöntikilpailun jälkeen 1-2 (4-5, 7-6, 1-1, 3-4).

Kuopiolaisten sankariksi nousi Ykköspesisdebyyttinsä tehnyt lyöjäjokeri Veikka Keinänen, jonka onnistunut kumura ratkaisi pelin PuPelle kotarin toisella kierroksella. Muutenkin 19-vuotiaan Keinäsen ensiesiintyminen ”divarissa” oli vahva, sillä hän onnistui varsinaisella peliajalla kolmesti kotiutuksissaan. Mukana oli myös kahdella palolla lyöty tasoitusjuoksu supervuoroon.

–Tyytyväinen pitää olla peliin ja tottakai pisteisiin. Hyvä latinki oli alusta asti, eikä ekan pelin jännitys mennyt missään vaiheessa yli, Keinänen analysoi.

PuPen matka kahteen pisteeseen oli täyttä vuoristorataa. Avausjaksolla se jäi ensin juoksun tappiolle, mutta vahvat otteet sisällä nostivat sen ensin 1-3- ja myöhemmin 2-4-johtoon ennen viimeistä vuoroa. PuPen painajaiseksi oli jälleen koitua Pöytyän lyöjäjokeri Marlo Jaakkola, jonka takakentän läpilyönti toi isännät tasoihin vielä viimeisen aloittavalla vuorolla. PuPe käänsi kuitenkin avausjakson nimiinsä, kun mainion pelin pelannut Ville Pietinen löi vapaalla lyönnillä Roope Koskelaisen kotiin.

Toisella jaksolla PuPe hankkiutui jälleen johtoon heti avauksessa Juho Keinäsen lyönnillä, mutta Pöytyä vastasi omalla vuorollaan ja tasoitti 1-1:een. Tämän jälkeen ottelu edettiin erikoisella tahdilla, jossa PuPe kävi kahteen otteeseen kahden juoksun johtoasemassa, mutta Pöytyä kiri aina tasoihin ja lopulta myös ohi. Ottelussa seitsemän juoksua lyöneen Jaakkolan läpilyönnin avulla Pöytyä eteni jaksovoittoon 7-6.

Supervuorossa Pöytyä onnistui kertaalleen ja se näytti jo väkisin vievät ottelun nimiinsä. PuPe onnistui kuitenkin tukalassa kahden palon tilanteessa luomaan vielä tilanteen, josta Veikka Keinänen painoi pelin tasoihin ja kotariin asti.

Kotareissa ensimmäinen kierros ei tuonut ratkaisua, kun molemmat onnistuivat kahdessa parissa. Toisella kiekalla Pöytyältä onnistui vain Miikka Riikonen ja se avasi PuPelle mahdollisuuden, jota se ei jättänyt käyttämättä. Ensimmäisessä parissa Perttu Paakkola tasoitti pelin keskisaumavedollaan ja ottelun ratkaisi ”Veijo” (V. Keinänen) vetämällä kumuran pompulla kopparin yli. PuPelle siis lopulta isot kaksi pistettä – kaikkien käänteiden jälkeen.

Kuopiolaisten parhaana palkittiin yhden juoksun lyönyt ja 7/9 kärkilyöntiä saalistanut Ville Pietinen. Simo Vainikainen toi ottelussa peräti kuusi juoksua ja summasi mukavat yhdeksän kärkkäriä.

PuPen kausi jatkuu sunnuntaina kotiottelulla sarjanousija Vähänkyrön Viestiä vastaan. Ottelu alkaa klo 14.00 Puijonlaakson pesisstadionilla.

Scroll to Top