PuPe vei tilastoissa, mutta Lippo korjasi voiton – “Kaivelee aika paljon”

Puijon Pesiksen ja Oulun Lipon välinen miesten Ykköspesiksen kamppailu oli todellinen tilastokummajainen ja toisaalta jälleen hieno muistutus jaksopelin suolasta. PuPe vei ottelun kolmostilanteet peräti 21–5 ja kärkilyönnit 44–24, mutta vierailija Lippo vei kotiutuskisan jälkeen sen tärkeimmän, eli voiton ja kaksi pistettä jaksoin 1–2 (3–5, 7–1, 1–2k.).

Hämmentävin yksityiskohta oli Lipon tekemät kuusi juoksua viidellä kolmostilanteella, joka selittyi yhdellä kunnarilla ja siitä seuranneella tuplajuoksulla.

– Onhan se aika karua hävitä peli tälleen, kun voitat tilanteet 21–5. Kaivelee aika paljon. PuPen sisäpeliä sadan prosentin tehoilla (kärkilyönnit 6/6) pyörittänyt ykköspalkittu Ville Pietinen murahti.

Tilastoja kummasteli myös PuPen pelinjohtaja Jouni Oja-Lipasti.

– Kolme peliä on nyt pelattu ja käytännössä kaikki tilastot ollaan voitettu. Ei se auta kun luottaa tähän prosessiin,  Oja-Lipasti hämmästeli.

Läpilyöntejä molemmilla jaksoilla

Huippuolosuhteissa pelattu kamppailu sai vauhdikkaan startin heti avausvuorossa, jossa PuPe siirtyi ensin 2–0-johtoon, mutta Lipon vastaus oli vielä kovempi. Ensin oululaisten kapteeni Jaakko Kemppainen yllätti PuPen takakentän 1+2 juoksun arvoisella läpilyönnillään ja hetkeä myöhemmin Kemppainen sai kävellä vapaataipaleella 2–4-juoksun.

Toni Toivanen nosti PuPen vielä juoksun päähän toisessa vuorossa, mutta Lipon Jussi Partasen näpäyttämä 3–5 jäi jakson loppulukemaksi.

Toinen jakso oli sitten täysin PuPen hallintaa. Lippo antoi ensimmäisen juoksun harhaheitolla, jonka jälkeen PuPe värkkäsi kolme juoksua sekä toisessa että kolmannessa sisävuorossaan.

Jakson huippukohtana oli Jani Hämäläisen takakentän puhkaisu ajotilanteessa, joka tuotti 1+2 juoksua. PuPen alkukauden tehomiehelle kunnari oli jo kauden toinen, sillä mies kiersi kunniaa myös keskiviikkona Kouvolassa. Jakso lopulta PuPelle selvästi 7–1.

Kotiutuskisassa Lipolta onnistuivat komeasti väliin lyöneet Sami-Jukka Korvola ja Veeti Venäläinen. Kotijoukkueen viisikosta ainoastaan Pietinen onnistui mailan varressa, joten kotari Lipolle 1–2.

Kolmesta pelistään PuPe on saalistanut yhtä monta pistettä, joten kauden startti on ollut haastava.

– En tekisi kuitenkaan mitään toisin. Kauden startti on ollut nyt tällainen, mutta luotan meidän prosessiin. Niin kuin sanottua, kaikki tilastot on ollut meidän puolella. Eikun eteenpäin, Oja-Lipasti summasi.

Lipolle ottelu oli kauden ensimmäinen ja nuori joukkue pystyi hankalista lähtökohdista huolimatta kampeamaan voiton, joka miellytti savolaisyleisöllekin hyvin tuttua pelinjohtajaa Riku Tolosta.

– Tuloksellisesti tietysti positiivinen aloitus, mutta pelillisesti ei vielä mitään hurraa-huutoja aiheuttanut. Meillä on ollut vaikeuksia päästä treenaamaan yhdessä, saati pelaamaan, joten tiedettiin, ettei peli ole vielä kovin valmista. Pystyttiin kääntämään se kuitenkin voimavaraksi ja voitettiin sellaisella hyvällä hengellä, eikä niinkään tyylikkäällä pesäpallolla, Tolonen kertasi.

Kuva: Tapio Hartikainen

Scroll to Top