PuPelle avausvoitto toisen jakson hurjalla nousulla

Puijon Pesis haki Ykköspesiskauden avausvoittonsa helteisestä Kouvolasta, kun se kukisti paikalliset Pallonlyöjät jaksoin 0–1 (2–2, 6–9). Reitti voittoon ei ollut sieltä helpoimmasta päästä, sillä KPL johti toista jaksoa avausvuorossa jo 6–0, mutta niin vaan PuPe kampesi itsensä hurjan kirivaihteen päätteeksi rinnalle ja lopulta ohi. Vieraiden sankari oli tehot 1+4 lyönyt ja kaksi juoksua tuonut Jani Hämäläinen.

Avausjaksolla PuPe oli tilastollisesti hieman edellä, mutta kotiutus yskähteli vielä avausottelun tapaan. PuPe kävi jakson aikana kahdesti johdossa Toni Toivasen ja Mikko Lukkarin lyödyillä, mutta Koplan jokerikotiuttaja Tommi Angervisto onnistui myös kahdesti ja avausjakso tasattiin 2–2.

Toisen jakson alku oli kuopiolaisittain katastrofaalinen. Ensin etutilanteessa Aapo Kinnunen löi komeasti kakkosjatkeelta läpi, mutta tästä PuPe selvisi vain yhdellä takaiskulla. Hetkeä myöhemmin pallo kimpoili PuPen linjassa ja Kinnunen toi Koplalle 2–0-juoksun. Ottelu näytti jo vahvasti kääntyvän isännille, kun Roope Räsänen puhkoi takakentältä 1+3 juoksua ja Kopla johti tennislukemin 6–0.

PuPe sai avattua kiriään omassa avausvuorossaan Jani Hämäläisen ja Vili Hettulan lyönneillä 6–2:een. Toisessa vuorossa Ville Pietinen kavensi upealla kakkosluukun läpilyönnillään pelin 6–3:een, jonka jälkeen estradille astui jälleen Hämäläinen. Komea kolmospuolen välilyönti sirvahti KPL-koppari Perttu Kenttäaholta läpi ja kenttä rullasi 1+3 juoksun arvoisesti. Hämäläisen uran ensimmäisen Ykköspesis-kunnarin siivittämänä PuPe johtikin yhtäkkiä jo 6–7!

Samassa vuorossa lisää löylyä löivät vielä yhdet juoksut mieheen lyöneet Roope Räisänen ja Jero Inola. Kaksi viimeistä vuoroa vedettiin nollilla, joten PuPelle värikkäiden vaiheiden jälkeen jakso 6–9, ja kaksi pistettä paluubussiin.

PuPe voitti ottelun 3-tilanteet 21–17. Jani Hämäläisen ohella palkintoraati muisti Ville Pietistä (1 lyöty, 2 tuotua, 7/9 kärkilyöntiä). Seuraavan kerran joukkue on tulessa tulevana lauantaina, kun se kohtaa kotonaan Osuma Areenalla Oulun Lipon klo 17.00.

Scroll to Top