SiiPe karvan verran parempi kesän ensimmäisessä Savon Derbyssä

Niin lähellä, mutta niin kaukana, huokasi moni Puijon Pesiksen kannattaja Kuopion Keskuskentällä perjantai-iltana. Rakas paikallisvastustaja Siilinjärven Pesis oli karvan verran parempi kesän ensimmäisessä paikallismittelössä. SiiPe raapi mukaansa Kuopiosta täydet kolme pistettä, mutta voitti molemmat jaksot vain juoksun erolla (2-3, 5-6).

Jalkapallostadionille viety ottelutapahtuma, Savon Derby, onnistui hyvin. Yleisöä ei saatu paikalle aivan tavoiteltua määrää, mutta 1426 katsojaa on kuitenkin Puijon ja SiiPen paikallisotteluiden ennätys. Tapahtumaa kehuivat kilvan niin katsojat kuin pelaajatkin.

Myös urheilullisesti ottelu oli kohtalaisen hyvätasoinen ja erityisesti jännittävä. Paikallisotteluiden tyyliin tuomarit olivat pelaajien ja joukkueiden kannattajien hampaissa, vaikka pahemmilta rähinöiltä nyt vältyttiinkin.

SiiPe tuli otteluun Puijoa ärhäkämmin. Jo ensimmäisessä sisävuorossaan se teki kaksi juoksua. Ensin SiiPen lukkari Teemu Kinnunen kotiutti Simo Vainikaisen kierteisellä ykkösrajanäpyllä. Toisen juoksun löi mallikkaalla välilyönnillä Roope Räisänen.

Puijolle pelin alku oli yllättävän tahmea. Ensimmäisessä sisävuorossaan se ei saanut miestä edes kakkoselle. Kun SiiPe toisessa sisävuorossaan sai vapaataivaljuoksun, näytti jakso luisuvan vääjäämättä Puijon käsistä.

Puijon tilanteiden rakentelu ei onnistunut lyhyillä lyönneillä, joista SiiPen liikkuva etukenttä teki tehokkaasti paloja. Puijo saikin ensimmäisen kolmostilanteensa vasta kolmannessa vuoroparissa. Puijon ulkokenttä kuitenkin piti hyvin, eikä SiiPe kyennyt kartuttamaan juoksutiliään.

Viimeiseen sisävuoroon tuli sitten aivan toisenlainen Puijo. Vaihtoja ryhdyttiin tekemään rohkeilla välilyönneillä ja tulosta tuli. Ensimmäisen ja aina tärkeän juoksun löi Ismo Huotari. Teemu Nivala kotiutti vielä Huotarin, mutta sen lähemmäksi Puijo ei päässyt.

Samaa rohkeaa sisäpeliä Puijo jatkoi toisella jaksolla. Kolmannessa vuoroparissa Puijo meni jo 4-2 johtoon. Kohtaloksi koitui SiiPen tasoittava. SiiPe sai päälle palottoman ajolähdön ja jatkuvan painostuksen. Tuloksena oli kolme juoksua ja 5-4 johto.

Viimeisessä sisävuorossa Puijolla oli vielä hyvät mahdollisuudet mennä jälleen ohi. Se kariutui kuitenkin pariin pahaan sisäpelivirheeseen. Ykköskolmostilanteessa Puijon pelaajat löivät lyhyet vaihtolyönnit suoraan Ykköspesiksen yhden parhaan etukenttäpelaajan eli Simo Vainikaisen käteen. Sellaisesta on aina seurauksena palo kakkospesälle. Lassi Vuorelan lyömä ja Niko Asunmaan tuoma tasoitusjuoksu oli laiha lohtu.

Tasoittavalla sisävuorollaan SiiPe kampesi väkisin voittoon Kimmo Lukkarin hyvällä välilyönnillä.

Puijon ykköspalkittu oli jälleen kerran Antti Rinnevuori (kuvassa), joka sisällä pelasi sataprosenttisen pelin. Mies oli kuitenkin ottelun jälkeen vihainen.

-Yksikään peli ei ole tällä kaudella harmittanut yhtä paljon. Olin aivan varma, että viemme toisen jakson ja koko ottelun supervuorossa, hän puhisi.

Rinnevuori manasi myös toisen jakson lopussa esiin tullutta aurinkoa, joka paistoi suoraan kolmospuolen takakentälle.

-Jos täällä pelataan ensi kesänä, kenttä on käännettävä toisin päin, Rinnevuori sanoi.

Puijon kakkospalkinnon saalisti Vuorela, joka löi kaksi juoksua ja kirjautti itselleen seitsemän kärkilyöntiä eli yhtä monta kuin Rinnevuori.

SiiPen paras oli palkintoraadin mielestä Roope Räisänen. Kakkospalkinto meni Simo Vainikaiselle.

Puijon pelinjohtaja Jaska Huttunen oli tyytyväinen siihen, että joukkue ensimmäisen jakson lopulla ja toisen jakson alkupuoliskolla kykeni noudattamaan rohkeaa taktiikkaansa. Kun lyhyet lyönnit eivät tehonneet, palloa pantiin väliin.

Samasta asiasta antoi tunnustusta Puijolle myös SiiPen pelinjohtaja Perttu Westersund. Hän laski, että Puijo teki pelissä enemmän kolmostilanteita kuin yksikään toinen joukkue on SiiPeä vastaan kyennyt tällä kaudella tekemään.

Kuva: Saimi Airaksinen

Teksti: Mauri Liukkonen

Scroll to Top