SiiPe varmisti Savon herruuden kaudella 2018

Siilinjärven Pesiksen ykköspesisjoukkue varmisti Savon herruuden kaudella 2018 voittamalla selkein numeroin isäntänsä Puijon Pesiksen keskiviikkona Puijon pesäpallostadionilla. Helteessä pelatun ottelun lopputulos ei jätä tilaa selittelyille: 0-2 (3-6, 2-9).

SiiPe voitti kauden kaikki kolme paikallispeliä eikä antanut Puijolle pistettäkään. Pohjois-Savon pesäpallovaltikka on ainakin toistaiseksi siirtynyt Siilinjärvelle.

Puijo aloitti ottelun pirteästi takomalla ensimmäisessä sisävuorossaan kolme juoksua. Ensimmäisen juoksun löi Puijon ykköspalkittu Waltteri Hämäläinen (kuvassa) vastustamattomalla välilyönnillä. Jokeri Teemu Nivalan ykkösrajapuhkaisu toi kaksi juoksua lisää.

Siihen Puijon ilonaiheet loppuivatkin. Hämäläisen arvio pelin jälkeen kertoi paljon.

-Hyvä startti. Seuraavat seitsemän vuoroparia olimme täysiä lampaita.

Yhtä tyly oli Puijon pelinjohtaja Jaska Huttunen. Häneen mukaansa joukkue pelasi yhden hyvän sisävuoron, jonka olisi pitänyt tuoda lisää virtaa loppupeliin. Toisin kävi: joukkue alkoi pelkäämään ja peli karkasi käsistä.

Huttusen mukaan Puijo oli huono myös kaarella, mikä heijastui sisäpelin lisäksi ulkopeliin. Juoksuja tuli vastustajalle lyönneillä, joilla juoksuja ei olisi pitänyt tulla. SiiPe kuritti erityisesti Puijon etukenttää sekä vaihtotilanteissa että kotiutuksissa.

-Olen pettynyt, eniten yleisön puolesta, Huttunen sanoi.

Hämäläisen ja Huttusen arvioista huolimatta Puijon pelissä oli hyvääkin. Sisäpelissä joukkueen kärki rakensi tilanteita kohtalaisen tehokkaasti, mutta kotiutukset eivät olleet samalla tasolla. Puijo teki 15 kolmostilanteesta vain viisi juoksua, mikä on liian vähän.

Ykköspalkittu Hämäläinen löi kaksi juoksua. Kärkietenijä Antti Rinnevuori ja kakkosena pelannut Iiro Nokkala keräsivät hyvin kärkilyöntipisteitä, mikä on luonnollisesti hävityn pelin jälkeen laiha lohtu. Nokkala sai Puijon kakkospalkinnon.

Hyvää kotijoukkueen kannalta oli yleisömäärä. Väkeä oli lehtereillä jälleen reilusti eli 1036.

SiiPen kärki oli sisäpelissä vahva. Ykköspalkittu Simo Vainikainen, Ville Pietinen ja Samu Vainikainen pelasivat sataprosenttisen sisäpelin. Kun kärki pelaa tuolla tasolla, joukkuetta on melko vaikea voittaa.

Kotiuttajokeri Kimmo Lukkari oli myös totutulla tasollaan (5 lyötyä juoksua). Toisen jakson loppupuolella Samu Vainikaisen krampin vuoksi Lukkari vaihdettiin pelaamaan myös ulos. Puijo osasi testata Lukkarin ulkopelitaitoja kunnolla vain yhden lyönnin verran. Sen Lukkari poimi räpyläänsä.

SiiPen kakkospalkinnon sai Sebastian Lahti, joka löi pallon kolmosjatkeelta metsään. Tuloksena oli yksi tavallinen juoksu ja kunnari.

SiiPe jatkaa sarjan kärjessä ja Puijo joutuu edelleen jahtaamaan lisää pisteitä. Pääsy sarjan loppupeleihin on edelleen omissa käsissä. Seuraavaksi Puijo metsästää pisteitä lauantaina, kun se saa vieraakseen Ylivieskan Kuulan. Peli Puijon pesäpallostadionilla alkaa kello 15.

Kuva: Saimi Airaksinen

Teksti: Mauri Liukkonen

Scroll to Top