Supermaanantain superottelussa Puijon Pesis saa vieraita Oulusta

Tänään maanantaina Puijon Pesäpallostadionilla kamppaillaan kenties koko Ykköspesis-kauden odotetuin kohtaaminen, kun sarjanousua Superpesikseen havittelevat Puijon Pesis ja Oulun Lippo kohtaavat Kuopiossa.

Iltaa voidaan tituleerata ”Supermaanantaiksi” paitsi ottelun laadun puolesta, myös siitä syystä, että ottelu lähetetään Ruudussa Supermaanantai-päälähetyksenä. Ruutu+ -palvelussa lähetys käynnistyy klo 17:30 ennakkostudioiden merkeissä ja itse ottelu lyödään liikenteeseen tuttuun tapaan klo 18:00.

Lähtökohdat illan otteluun

Ottelun lähtökohdat ovat kutkuttavat, kun Lippo ja Puijo jakavat sarjataulukon kärkipään keskenään. Lipon alkukausi on ollut vakuuttava ja se on hävinnyt ainoastaan yhden ottelun, kun Simon Kiri vei pohjoisen derbymatsin nimiinsä Simojoen varrella viime keskiviikkona.

Oulussa palattiin kuitenkin voittokantaan jo lauantaina, kun Lippo kaatoi kotonaan Jyväskylän Lohen jaksoin 1-0. Kahdeksasta ottelusta Lippo on siis voittanut seitsemän ja kerännyt niistä matkaansa yhteensä 18 pistettä. Tällä pistemäärällä sarjataulukon kärkipaikka on oululaisten hallussa. Erityisesti Lipon ulkopeli on onnistunut runkosarjan ensimmäisellä kolmanneksella mainiosti ja oululaiset ovat päästäneet omiin ainoastaan 25 juoksua.

Illan isäntä Puijon Pesis lähtee Lippo-otteluun tappio niskassaan, kun viime keskiviikon kamppailussa Jyväskylän Koskenharjulla Lohi kellisti vaisusti sisällä pelanneen Puijon joukkueen. Lohi-ottelua lukuun ottamatta kuopiolaisten pelaaminen on ollut kauden edetessä nousujohteista.

Kahdeksasta ottelusta Puijo on voittanut kuusi ja pistepussiin on poimittu 16 pistettä. Lohi-ottelun lisäksi kuopiolaiset kärsivät tappion kauden avausottelussaan Kannuksen Uran vieraana. Alkukesästä Puijon Pesiksen sisäpelaaminen on ollut sarjan parasta ja tilastoihin alkukauden aikana on lyöty yhteensä peräti 92 juoksua.

Hyvällä omatunnolla voidaan siis todeta, että maanantai-iltana Puijolla on nähtävissä Ykköspesiksen parhaan sisä- ja ulkopelijoukkueen kohtaaminen.

Kumpi vie kotiuttajien taiston?

Yksi ottelun mielenkiintoisimmista taistelupareista löytyy joukkueiden lyöjäjokereiden kohtaamisesta. Puijon Pesiksen lyöjäjokeri Mikko Lukkari johtaa miesten Ykköspesiksen lyöjätilastoa 27 (1+26) lyödyllä juoksullaan ja Lipon kokenut konkari Marko Pelkonen komeilee samaisen tilaston kolmantena. Pelkosella lyötyjä juoksuja tilillä on 20.

Viime kesänä 18:ssa Suomensarja-ottelussa 3+60 juoksua lyönyt Lukkari on avannut kautensa Puijon keltamustissa väreissä ja Ykköspesis-tasolla erinomaisesti ja parhaimpina peli-iltoina tilastoihin on kirjattu hurjia lukemia kuten Kouvolassa lyödyt 11 juoksua osoittavat.

Marko Pelkonen edustaa puolestaan Ykköspesiksen lyöjätykeistä kokeneempaa kaartia, eikä mies paljoa esittelyjä kaipaa. Kempeleen Kiristä Ouluun siirtynyt Muhoksen Pallo-Salamoiden kasvatti tahkosi Superpesiksessä peräti 19 perättäistä kautta ennen paluutaan täksi kaudeksi Lipon riveihin Ykköspesiksen puolelle. Viime kaudella KeKin paidassa Pelkonen paukutti tilastoihin 46 juoksua ja parhaalla Superin kaudellaan Lipossa 2017 runkosarjan juoksumääräksi kirjattiin 70 lyötyä.

Puijo lähtee nauttimaan ja pelaamaan hyvää ottelua

Puijon Pesiksen lukkari Seeti Surakka on kantanut isomman vastuun Puijon lukkaroinnista syötettyään viisi ottelua kuopiolaisten riveissä. Heikki Rantanen on puolestaan toiminut Puijon Pesiksen lautasen herrana kolmessa Ykköspesis-ottelussa. Surakka vaikuttaa levolliselta ennakoidessaan illan ottelua.

Kova joukkue on vastassa ja tulee varmasti hieno pesispäivä! Tiedetään, että on TV-matsi kyseessä ja toivottavasti myös paikan päällä on paljon yleisöä, niin halutaan lähteä nauttimaan ja pelaamaan hyvä ottelu ihan tätä iltaa varten, mutta myös loppukautta ajatellen”, Surakka sanoo.

”Lippo on hyvä sisä-, että ulkopelijoukkue ja laatua riittää koko ryhmällä, mutta niin riittää meilläkin. Lähdetään voittamaan!” Surakka päättää.

Kuva: Saimi Airaksinen
Teksti: Miska Peltoniemi

Scroll to Top