Tampere tasoitti voitot – 4. välieräottelu sunnuntaina Kuopiossa

Puijon Pesiksen ja Tampereen Manse PP:n välinen Ykköspesiksen välieräsarja jatkuu erittäin tasaisena. Sunnuntaina PuPe voitti välieräavauksen Tampereella, mutta keskiviikkona Manse PP tasoitti sarjan otteluvoitot 1-1:een Kuopiossa. Molempien ottelujen ratkaisut ovat venyneet supervuoropariin asti ja tällä kertaa tiukka ottelu kääntyi manselaisten eduksi lukemin 1 – 2s (3-4, 2-1, 1-2). Välierien avausottelun PuPe voitti vieraissa lukemin 1 – 2s (3-1, 1-4, 0-3).

Molemmissa kahdessa ensimmäisessä välieräottelussa PuPe on kyennyt rakentelemaan enemmän kolmostilanteita. Tampereella PuPe vei kolmostilanteissa 25-10 ja Kuopiossa vastaavat lukemat olivat 24-16. Toisin kuin avausottelussa, toisessa ottelussa puijolaisten kotiutukset tökkivät. Molempien tarkka ulkopeli on pitänyt huolen siitä, että ottelut ovat pysyneet tiukkoina ja juoksut vähissä.

PuPe tuli kotiotteluunsa terävästi. Heti ensimmäisen vuoroparin aloittavalla rakennettiin paloton ajolähtötilanne. Kolme kotiutusyritystä, kaksi paloa ja yksi haava – lupaava tilanne kuivui kasaan. Kun Manse teki toisella ja kolmannella vuoroparilla kahdet juoksut vuoropariin, oli tilanne jo epätoivoisen oloinen 0-4. Neljännellä vuoroparilla PuPe aloitti Matias Litmasen tyhjään kenttään iskemällä kunnarilla ja usko palasi kotijoukkueen tekemisiin. Seuraavista kahdesta kotiutusyrityksestä tuli palot, mutta PuPe taisteli juoksun päähän Mikko Niinikosken ja Simo Vainikaisen lyönneillä. Jakso päättyi kuitenkin harmittavaan merkkivirheeseen.

Toinen jakso mentiin vähillä juoksuilla. PuPe teki toisella ja kolmannella vuoroparilla yhdet juoksut Aki Tervon ja Tommi Nissisen lyöminä ja kun tarkka ulkopeli hyydytti Mansen vain yhteen juoksuun, eteni ottelu supervuoropariin. Supervuoropari alkoi lupaavasti kun PuPe rakenteli palottoman ajolähtötilanteen. Puijon kaksi ensimmäistä hyökkäystä epäonnistui, mutta kolmannella yrityksellä Tervo kotiutti keskisaumalyönnillä. Mahdollisuudet olivat siis edelleenkin voittoon, mutta tasoittavalla Manse tehtaili kaksi juoksua ja näin vieraat voittoon.

Supervuoroparissa kotijoukkueen ja yleisön tunteita kuohutti Mansen tasoittavalla nähty tilanne, jossa Mansen Eetu Karhulahti löi ykköstilanteessa tahallisen hudin ja astui samalla syöttölautasen yli pysähtyen PuPen lukkari Litmasen eteen linjalle, josta hän yritti hakea lautasen päälle pomppimaan jäänyttä palloa. Syöttötuomari Jesse Mäkinen näytti tilanteessa estämistä, mutta pelituomari Jouni Laitisen ratkaisu olikin toisenlainen. Kahden palon sijasta Manse sai rakenneltua palottoman ajolähtötilanteen, josta se pystyi lyömään ottelun voittojuoksut.

Puijon joukkueesta välierissä ovat onnistuneet erityisesti kärkietenijät. Ensimmäisen ottelun PuPen parhaana palkittiin ykköskärki Antti Rinnevuori. Toisen ottelun ykköspalkinnon nappasi kakkoskärki Niko Asunmaa ja ottelun arvokkaimpana pelaajana palkittiin numerolla kaksi kärjessä tilanteita rakenteleva Simo Vainikainen.

Savolaisittain mielenkiintoa löytyy myös Manse PP:n joukkueesta. Tamperelaisten riveistä löytyvät kakkospolttajana liikkuva Puijon Pesiksen kasvatti Waltteri Hämäläinen sekä kakkoskopparina häärivä Siilinjärven Pesiksen kasvatti Sampo Lähdesmäki. PuPe-kasvatti Hämäläinen pelasi keskiviikkona kauden ensimmäisen ottelun Kuopiossa entisen kotiyleisön edessä. Molemmat ovat edustaneet aiemmin Ykköspesiksessä Puijon Pesiksen riveissä.

Ykköspesiksen PuPen ja Manse PP:n välieräsarja jatkuu lauantaina Tampereella ja sunnuntaina 4. välieräottelulla Kuopiossa. Välierät pelataan paras viidestä –järjestelmällä eli jatkoon vaaditaan kolme voittoa. Sunnuntain Kuopion ottelussa sarja on siis katkolla sille joukkueelle, joka voittaa lauantaina Tampereella. Panosta ja jännitystä tuosta ottelusta ei tule puuttumaan. Välierien voittaja etenee Superpesiskarsintoihin.

Scroll to Top