Tasapelit jatkuivat Kuopio-hallissa

Kuopion halliturnaus jatkui lauantaina kotijoukkue Puijon Pesiksen ja sarjanousija Jokioisen Koetuksen kohtaamisella. Pelin alku oli täysin Puijon dominointia, mutta ottelun edetessä puntit tasoittuivat ja ottelu päättyi jaksolukemiin 1-1 (5-3, 0-1).

PuPella oli jo takana edellisillan paikalliskohtaaminen SiiPen kanssa kun taas Jokioisen pelaajat hakivat tuntumaa ykköspesistasoon. Kotijoukkue pelasikin vakuuttavaa peliä sekä sisällä, että ulkona. Ensimmäisessä vuoroparissa lyöjäjokeri Tommi Nissinen jatkoi vakuuttavia otteita ja löi kolmosjatkeen läpilyönnillä kaksi juoksua Joona Mäkelän ja Antti Rinnevuoren tuomina. Vuoroparin lukemat kaunistuivat vielä tilanteeseen 3-0 kun Mäkelä löi kotiin Timo Kääriäisen.

Toisessa ja kolmannessa vuoroparissa peli jatkui samalla kaavalla. Puijo rakenteli tilanteita kun Jokioisilla ei saanut miestä kolmosellekaan saakka. Lukemat 4-0 syntyi viikonlopun tutulla kaksikolla: Nissinen löi ja Mäkelä toi juoksun. Kun toinen lyöjäjokeri Teemu Nivala kotiutti Antti Rinnevuoren kolmannessa vuoroparissa, alkoi peli jo näyttämään selvältä tilanteessa 5-0.

Kotijoukkueen komennossa edennyt peli tuntui antaneen hyvän olon tunnetta ja neljännessä vuoroparissa Jokioinen sai jo hieman juonesta kiinni saaden rakennettua ottelun ensimmäiset kolmostilanteensa ja niistä kotiutuksia. Kiri ei kuitenkaan riittänyt ja jakso päättyi Puijolle 5-3.

Jos ensimmäinen jakso tarjosi yleisölle mukavan määrän juoksuja, toinen jakso oli nihkeää puurtamista. Väsymys alkoi kenties jo näkyä kotijoukkueen otteissa ja suorituksista puuttui terävyys. Kumpikin joukkue rakenteli kohtuullisen määrän tilanteita, mutta kotiutustehot uupuivat.

Jakso eteni 0-0 tilanteessa neljännen vuoroparin tasoittavalle asti, jolloin Jokioisen Samu Saarinen löi jakson ratkaisevan juoksun Leevi Lehdon juostessa kotiin ulkokentän pienten haparointien avustamana. Näin toinen jakso päättyi Jokioiselle 0-1 ja hallivuoron häämöttäessä loppuaan peli vihellettiin päättyneeksi tasan 1-1.

Viikonlopun kaksi miesten ykköspesisjoukkueen peliä tuntui kuitenkin jättäneen yleisöön positiivisen maun ja sopivasti odotettavaa sekä nälkää kesän ulkopeleihin. Hallipelien tapaan kokoonpanoissa nähtiin muutoksia ja osalle pelaajista normaalista poikkeavia rooleja.

KPL:n Joona Mäkelä antoi näyttöjä molemmissa otteluissa ja Vimpelin Taneli Lassila perjantain pelissä. Molemmat pelasivat mallikkaasti. Kuopiossa ensimmäisen kerran lautasen ääressä nähty Lassi Vuorela hoiti lukkarin tehtävät vakuuttavasti. Välivuoden jälkeen paluun tehnyt vuosien 2010 ja 2011 miesten ykköspesiksen lyöjäkuningas Tommi Nissinen nakutti kovat tehot: kahdessa ottelussa 6 lyötyä juoksua.

Puijon Pesiksen pelinjohtaja Jaska Huttusen summasi viikonlopun annin olleen hyvä.

– Ulkopeli oli hyvällä tasolla ja puhtaita räpylävirheitä tuli vähän. Yleisilme oli kolmea vuoroparia lukuun ottamatta hyvä ja sisäpelissä osoitimme, että pystytään rakentamaan riittävästi tilanteita. Pelit antoivat paljon tietoa pelaajista, joten harjoituspelien tavoite tuli saavutettua, Huttunen totesi.

Perjantain ottelussa loukkaantunut Waltteri Hämäläinen nähtiin kentän laidalla kävelykeppien kanssa. Pitkäkestoisesta ja rajusta krampista seurauksena on huilia ja tilannetta seurataan.

Puijon Pesiksen kokoonpano

1. Joona Mäkelä 3p
2. Antti Rinnevuori 3k
3. Lassi Vuorela L
4. Ismo Huotari 2v
5. Roope Koskelainen S
6. Altti-Jussi Ronkainen 2k
7. Timo Kääriäinen > vaihto > Valtteri Pirinen 3v
8. Aapo Ahonen 2p
9. Nestori Moisio 1v
10. Teemu Nivala
11. Tommi Nissinen
12. Niko Asunmaa

Scroll to Top