Tiukkoja vääntöjä Kuopion turnauksessa

Ykköspesiskauteen valmistautuvat Puijon Pesis, Siilinjärven Pesis ja Haminan Palloilijat napsivat kukin voitot viikonlopun hallipeleistä.

Lauantain avausottelussa PuPe kohtasi paikallisvastustajansa SiiPen. 4+3 vuoroparia käsittäneen ottelun avausjaksolla vietettiin hallipeleille jopa epätyypillisiä juoksujuhlia, jossa pinnoja lyötiin vuorotahtiin. PuPe aloitti vahvasti ja kävi jakson alussa 2-0- ja 3-1-johdossa, mutta SiiPe kampesi kuitenkin tasoihin. Tasaväkinen avausjakso päättyi lopulta juoksuin 6-6 molempien joukkueiden jokerikotiuttajien, PuPen Roope Haapsalon ja Esa Kejosen, sekä SiiPen Kimmo Lukkarin tahdittamana.

Toiselle jaksolle molemmat joukkueet tiivistivät ulkopeliään selvästi. Jakson ainokaiseksi jäi Haapsalon lyömä ja Ismo Huotarin tuoma juoksu, jonka turvin PuPe väänsi kauden ensimmäisen paikallisvoiton nimiinsä jaksoin 1-0. SiiPen paidasta PuPeen vaihtanut Kejonen rankaisi entistä joukkuettaan peräti neljän juoksun verran, Haapsalolle onnistumisia tuli kolme.

Haminaa vastaan niukka tappio

Illan toisessa kamppailussa PuPe kohtasi Haminan. Ottelu oli hyvin samankaltainen aamupäivän SiiPe-ottelun kanssa, sillä juoksuja tahkottiin ihan urakalla. PuPe sai jälleen hyvän startin ja kahden juoksun etumatkan, mutta Haminan lyöjäjokerit Simo Vanhala ja ennen kaikkea Juha Leskinen olivat kovassa lyönnissä ja nostivat vieraat parhaimmillaan 2-5-johtoon.

PuPe nousi vielä viimeisessä vuorossa taisteluun Ismo Huotarin 1+1 juoksun läpilyönnillä, mutta tasoitus jäi haaveeksi ja Hamina vei ajoittain kuumaksi äityneen avausjakson 4-5.

Toisella jaksolla meno jatkui samana ja juoksuja lyötiin tasatahtiin. PuPe vei koko ottelun kolmostilanteet 24-17, mutta Haminan parempi kotiutusteho käänsi ottelun vieraille. Toinen jakso kirjattiin 6-7.

Sunnuntaina pojat vs. miehet

Toisena pelipäivänä PuPe kohtasi vielä PuPe/SiiPe/Kiri A-poikajoukkueen. PuPen sopimuspelaajia nähtiin kummassakin joukkueessa, kun Matias Litmanen ja Altti-Jussi Ronkainen pelasivat junnujen mukana. Keinäset Juho ja Veikka sen sijaan pelasivat PuPe-paidassa ja molemmat onnistuivatkin isossa roolissa varsin mainiosti. Veikka takoi viisi juoksua, kun PuPe vei nuorempia poikia selkein lukemin 2-0 (7-0, 5-0). Mainittavana seikkana myös Ville Pietisen hallikunnari toisen jakson alkuun!

Kevään hallipelit on nyt PuPen osalta taputeltu, joten seuraavan kerran tositoimissa ollaan jo ulkosalla.

Scroll to Top