Toropainen ratkaisijana ensimmäisessä välierässä – PuPelle tärkeä avausvoitto

Puijon Pesis nappasi elintärkeän avausvoiton miesten Ykköspesiksen välieräsarjan ensimmäisestä ottelusta, kun se kaatoi kotistadionillaan Jyväskylän Lohen jännittävien vaiheiden jälkeen 2–1 (0–1, 3–1, 1–0s).

Ottelusta muodostui pudotuspelihenkeen sopivasti tunteikas, mutta nihkeä varsinkin sisäpelin osalta. Ulkopeli oli molemmilla joukkueilla todella rautaisessa iskussa, eikä ottelun takatilannemäärät (9–9) päätä huimanneet. Pudotuspelien jännitystä oli aistittavissa mailan varressa, jossa virheitä sattui huomattavasti ulkopeliä enemmän.

Avausjaksolla PuPe oli ongelmissa vieraiden lukkari Heikki Rantasen korkeiden tolppasyöttöjen kanssa. 0- ja 1-tilanteen purkamisen kanssa tuskailleelle PuPelle koko jakso tuotti vain yhden ainoan kolmostilanteen. Sekin kuivui hyvin nopeasti Ilari Penttisen oltua koppikumuralla irti kolmospesältä.

Rumpuryhmän kanssa Kuopioon jälleen saapuneet äänekkäät Lohen kannattajat saivat aihetta juhlaan neljännessä vuorossa, kun Aleksi Karttusen linjaan syvimmälle pelaajalle lyömä lyönti riitti juoksuun. Waltteri Hämäläisen polttoheitto karkasi hieman liian korkeaksi, eikä osunut kotipesään. Tällä juoksulla Lohi vei avausjakson 0–1, kun PuPe ei tasoittavallaan saanut juoksuja aikaan.

– Ottelun alussa tehtiin pitkälti vääriä lyöntiratkaisuja ja vasten sitä mitä oli sovittu. Ehkä myös lataus meni jossain määrin yli, PuPen pelinjohtaja Jaska Huttunen kertasi.

Toisen jakson alussa kotijoukkue sai vihdoin juoksutilin auki. Juuso Väisänen löi vapaan lyönnin kakkossaumaan ja Niko Tuikka kirmasi hurjana kotiin.

Toisessa vuorossa PuPella oli loistavat aihiot lähteä katkumatkalle, mutta epäonnistuneet lyönnit palottomassa – ja myöhemmin yhden palon ajotilanteessa putsasivat pöydän täysin tyhjäksi ja tulos jäi nollaksi. Kun vielä Lohi sai ulkokentän avustuksella tasoitusjuoksun 1–1:een toisessa vuorossa, näytti momentum kääntyneen vieraille.

– Aika normaalia peliä meille, että kun ei pyöri niin ei pyöri. Sitten taas kun tilanne saatiin, niin tuli huonoja ratkaisuja ja osumia. Näitä sattuu joskus, Huttunen jatkoi.

Toropainen nappaa porukan reppuselkään

PuPen ratkaisijaksi nousi kuitenkin koko avausjakson työttömänä ollut jokeri AnttiJussi Toropainen. ”El Toro” sivalsi kolmannen vuoron päätteeksi kahden palon tilanteessa viimeisellään pallon kakkosrajasta maisemiin, hölmistyneen ja askelia keskeen ottaneen Lohi-sieppari Janne Palomäen ulottumattomiin. Tilanteesta PuPelle kaksi juoksua ja tilanne oli 3–1.

[av_video src=’https://www.youtube.com/watch?v=dZErnX1r9zs’ mobile_image=” attachment=” attachment_size=” format=’16-9′ width=’16’ height=’9′ conditional_play=” id=” custom_class=” av_uid=’av-yykfmw’]

Viimeisen tasoittavalla Lohi nosti vielä jännitystä luomalla palottoman ajotilanteen, joka kuitenkin kuivui koppilyöntiin ja kahteen haavaan. Teemu Lepistön ykköstilanteen läpilyönti kakkosrajasta säikäytti vielä pahasti, mutta koppari Okko Rädyn nopea pallon poiminta ojasta pelasti puijolaiset takaiskuilta. Jakso lopulta 3–1-lukemin isännille.

Supervuorossa PuPe aloitti sisältä ja jälleen kahden palon tilanteessa Toropainen oli mies paikallaan. Millintarkka kakkosjatkeen kumura kenttään ja Seeti Surakalla oli helppo työ tuoda 1–0-juoksu.

[av_video src=’https://www.youtube.com/watch?v=MREJdA7aBUg’ mobile_image=” attachment=” attachment_size=” format=’16-9′ width=’16’ height=’9′ conditional_play=” id=” custom_class=” av_uid=’av-kmbgzs’]

Lohen vastaus jäi vaisuksi ja näin PuPe juhli äärimmäisen tärkeää avausvoittoa ja ensimmäistä kiinnitystä Superpesiksen karsintapaikkaan.

– Ulkopeli oli todella hyvää ja siihen pystytään kyllä nojaamaan tällä hetkellä. Mailassa oli perusnihkeää peliä, mutta jostain ne tarvittavat pinnat kaivettiin, PuPen ykkösenä palkittu Toropainen summasi.

Vieraiden pelinjohtaja Jussi Muilu näki joukkueensa olleen ottelussa pitkään hallitsevampi osapuoli.

– Koskaan en ole näin lähellä ollut voittoa täällä Kuopiossa. Virheetöntä ulkopeliä, mutta sisäpelissä ratkaisupaikoissa tehtiin huonoja valintoja, Muilu harmitteli.

Sarja jatkuu lauantaina Jyväskylän Koskenharjulla, jossa PuPella on mahdollisuus pistää sarja poikki.

 

 

Teksti: Ismo Huotari

Kuvat: Saimi Airaksinen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Scroll to Top