Uudistuneelle PuPelle voitokas kauden avaus

Puijon Pesiksen ykköspesisjoukkue avasi kauden 2018 ottelut Kajaanin Pallohallissa Sotkamon Jymyn kakkosjoukkueen vieraana.

Sarjanousija Jymy tarjosi PuPelle tasaväkisen vastuksen, mutta kuopiolaiset korjasivat tiukan 1-0 (2-1, 3-3) -voiton.

Viime kauden runkomiehistöstä PuPen kokoonpanossa oli vain neljä miestä – Antti Rinnevuori, Lassi Vuorela, Ismo Huotari ja Niko Asunmaa. Näin ollen joukkueen rosteri suorastaan pursusi uusia (tai uusvanhoja) kasvoja.

Hallikauden avaukselle tyypillisesti ilmassa ei ollut mitään suurta pesisjuhlaa, mutta juoksujakin kuitenkin tahkottiin. PuPe avasi vahvasti ja heti ensimmäisestä takatilanteesta Lassi Vuorela kotiutti välilyönnillä Niko Asunmaan.

Tämän jälkeen meno jatkui puolin ja toisin melko nihkeänä etenkin sisäpelissä. Jymy nousi kolmannessa vuorossa vapaataivaljuoksulla tasoihin, mutta viimeisessä vuorossa PuPen ykköspesisjoukkueen debytantteihin kuulunut oma kasvatti Kalle Miettinen, 17, ratkaisi takakentän lyönnillään kuopiolaisten jaksovoiton.

Toisella jaksolla Jymy aloitti väkevästi siirtyen johtoon heti avausvuorossa. PuPen vastaus oli kuitenkin vielä rajumpi, kun päivän paras sisävuoro tuotti sille kolme peräkkäistä juoksua. Molemmat jokerimörssärit Teemu Nivala ja Tommi Nissinen loivät juoksun mieheen ja vanhaan kotihalliinsa palannut Ismo Huotari tarjosi lyöjämiehille tulitukea.

Hyvä vire mailan varressa jäi yhden vuoron mittaiseksi ja jakson loppu ei tarjonnut kuopiolaisille juurikaan onnistumisia sisällä. Jakson edetessä Jymy nousi hyvillä lyönneillä tasoihin 3-3, jotka jäivät myös jälkimmäisen jakson loppulukemiksi.

Halliajan puitteissa pelattiin myös harjoitusmielessä supervuoro ja kotiutuskisa. Kotarin välilyöntitalkoot päättyivät Jymyn eduksi.

Voitokas startti kauteen jätti positiivisen kuvan PuPen pelinjohtaja Jaska Huttuselle.

– Ulkopelihän oli ihan hyvää meiltä, ei annettu käsistä juoksuja. Toisen jakson alkuun sisälläkin oli ihan pelin näköistä pelaamista, Huttunen analysoi.

Uusien miesten esiintyminen oli niin ikään pelinjohtajan mieleen. Osalle miehistä pelipaikat olivat täysin uusia ja lisäksi Lassi Vuorela teki paluun vaativalle lukkarin tontille useiden vuosien tauon jälkeen.

– Lassin peli oli lupauksia antavaa, Huttunen summasi.

Kokoonpano:

1. Antti Rinnevuori 3k

2. Teemu Huhtakangas 3p

3. Lassi Vuorela L

4. Ismo Huotari 2p

5. Kalle Miettinen 3v

6. Waltteri Hämäläinen S

7. Aapo Ahonen 2v

8. Nestori Moisio 1v

9. Valtteri Pirinen 2k

10. Tommi Nissinen

11. Niko Asunmaa

12. Teemu Nivala

Scroll to Top