Avausjakson hurmos vaihtui tylyyn tappioon

Puijon Pesiksen vierailu Sotkamon legendaarisella Hiukan pesäpallostadionilla oli todella kaksijakoinen. Avausjaksoa suvereenisti hallinneen PuPen ote kirposi pahasti jaksotauolla, jonka jälkeen kotijoukkue Sotkamon Jymy Jaguars rynnisti voittoon supervuoron kautta jaksoin 2-1 (4-9, 8-5, 5-0).

PuPe ratkaisi ottelun ensimmäisen jakson käytännössä heti hutunkeiton jälkeen. Toisena lyöjänä mailan varteen tarttunut Misa Märsylä kuritti viime kauden seuraansa lyömällä kunnarin tyhjään kenttään. Kasperi Laasonen kotiutti lähes heti perään Märsylän ja vain hetkeä myöhemmin Ismo Huotari löi pallon 1-tilanteessa Hiukan rantaan 1+1 juoksun arvoisesti.

Hurjan startin jatkeeksi vuoron kolmannen läpilyönnin esitti Juho Vänskä, joka itse paloi niukasti kunnariyrityksessään, mutta tilanteesta kuitenkin kaksi juoksua ja PuPe johti tylysti 7-0. Sotkamo ei tästä ensimmäisellä jaksolla enää toipunut ja PuPe rallatteli lopulta jaksovoittoon selkeästi 9-4.

Jaksopeli oli kuitenkin jälleen kerran yhtä arvaamaton. PuPen rallatteluvaihe jäi vähän turhankin vahvasti päälle ja työnteko ei ollut avausjakson tasolla. Sotkamon lyöjäjokeri Tommi Piiraisen kakkosrajaleikkuri avausvuorossa avasi isäntien lyöntipeliä ja toisessa vuorossa se johti jo 4-0.

PuPe nousi vielä toisen tasoittavallaan nopeasti 4-3:een, mutta kiri tyssäsi huonoon ulkovuoroon, jossa karkeat ulkopelivirheet maksoivat todella kovasti. Mitä erikoisempia tapahtumia oli ympäri kenttää ja kaikkien vaiheiden jälkeen Jaguars nappasi jaksovoiton juoksuin 8-5.

Supervuoro olikin sitten isäntien täydellistä näytöstä, jossa PuPe tyrmättiin täysin. Ville-Veikko Korhonen löi takaa kaksi juoksua ja parillakin lyöntikierroksella onnistumisia saanut ykköspalkittu Janne Hyvönen löi superiin kolme pinnaa lisää. Superi lopulta tylysti 5-0 ja Kuopioon lähti vain yksi piste.

PuPen parhaana palkittiin ansaitusti 1+0 lyönyt, neljä juoksua tuonut ja 11/15 kärkilyöntiä kirjauttanut Misa Märsylä. Pelit jatkuvat helatorstaina Puijonlaaksossa, jonne vieraaksi saapuu Laukaan Urheilijat.