Hidas startti kääntyi komeaan juoksujuhlaan

Puijon Pesis jatkoi miesten Ykköspesiksessä voittojen tiellä nappaamalla täydet pisteeet kotikentällään Loimaan Palloilijoista. Neljäs peräkkäinen voitto irtosi jaksoin 2–0 (1–0, 11–3).

Avausjaksolla tilanteilla ei hirveästi mässäilty ja ne harvat tilanteet kuivuivat koppilyönteihin. Ulkopeli oli molemmilla joukkueilla vahvaa, mutta lopulta ratkaisu syntyi ulkopelivirheen seurauksena PuPen viimeisen tasoittavalla. Loimaan ulkokenttä yritti polttaa Miro Kähköstä kakkospesälle, mutta polttoheitto karkasi pesävahdin ohi ja pallo viuhui aina kakkospuolen häkkiaidan ali. Kähkönen sai rauhassa hölkötellä jakson voittojuoksun.

Lukkarin läpilyönnit ratkaisevassa roolissa

Toisella jaksolla PuPen hanat aukesivat kunnolla. Alkutahdit iski jälleen kovassa lyönnissä ollut jokeri Mikko Lukkari, jonka kakkosrajan läpilyönti siirsi isännät kerralla 2–0-johtoon. Uuden kierroksen aluksi Ilari Penttinen lisäsi johtoa upealla välilyönnillä.

Hyvä meininki jatkui toisessa vuorossa, kun peräkkäisillä onnistumisilla Waltteri Hämäläinen ja Joonas Riikilä löivät lisää löylyä 5–0:aan. Ykköspalkinnon pokannut Hämäläinen (3 lyötyä/2 tuotua) onnistui myös kolmannessa vuorossa ja PuPe johti jo 6–0.

Hämäläinen vastasi myös ehkä illan hienoimmasta ulkopelisuorituksesta kolmannen tasoittavalla, kun hän ryntäsi vauhdilla kakkospesän harhaheiton perään, teki komean leiskautuksen häkkiaidan yli sai vielä polttoheiton osumaan suoraan kotipesään, johon Loimaan Akseli Åbergistä palo.

Loimaa teki vuoroon kuitenkin kaksi juoksua, mutta PuPen vastaus viimeisessä vuorossa oli tyly. Ensin Hämäläinen kotiutti illan kolmannella lyödyllään vahvasti edenneen Misa Märsylän, ja hetken päästä Lukkari löi ensin kolmosluukusta läpi kahden juoksun arvoisesti, ja lyömään jäätyään mies painoi vielä takaa läpi yhden juoksun. Lopuksi vielä Riikilä viimeisteli PuPen 11. juoksun komealla välilyönnillä.

Lukkarin saldo perjantaina oli viisi lyötyä, joten kahden edellisen ottelun tehot ovat suorastaan hämmentävät 1+15=16. Voitollaan PuPe nousi ainakin hetkellisesti Ykköspesiksen kärkeen. Oulun Lippo on tasapisteissä yhden ottelun vähemmän pelanneena.

PuPen seuraava ottelu on tulevana keskiviikkona klo 18.00, kun Puijolle vieraaksi saapuu Alavuden Peli-Veikot.

Teksti: Ismo Huotari

Kuva: Saimi Airaksinen