Kolmas piste karkasi kolmannen kerran

Puijon Pesiksen ykkössarjajoukkue on aloittanut kautensa voittamalla kolme ensimmäistä otteluaan. Sunnuntaina kaatui Puijonlaakson pesäpallostadionilla sarjanousija Vähänkyrön Viesti.

Tälläkin kerralla kolmas piste kuitenkin karkasi vastustajalle ja PuPe voitti tutuin numeroin eli 2-1 (3-2, 8-10, 0-0, 7-4). Aikaisemmin PuPe voitti samalla tavalla Ulvilan ja Pöytyän.

-Ei tässä mitään kriisipalaveria tarvita, koska kolme kertaa on voitettu. Sama kaava kuitenkin toistui taas. En oikein tiedä, oliko tämä peli lintu vai kala, summasi pelinjohtaja Mikko Pirhonen pelin jälkeen.

Samoin kuin keskiviikon vieraspeli Pöytyällä, ottelu Puijonlaaksossa venyi yli kolmetuntiseksi. Kotivoitto heltisi vasta kotiutuslyöntikilpailun jälkeen. Ottelussa lyöntiin kaikkiaan harvinaiset 34 juoksua.

Ottelun ratkaisijaksi nousi Puijon lyöjäjokeri Roope Haapsalo, joka löi komeasti läpi kakkosjatkeelta. Kotiin lönkytteli toinen Roope eli Roope Koskelainen ja Haapsalo itse kiersi kunnarin. Puijo voitti kotiutuslyöntikilpailun numeroin 7-4.

Haapsalo oli muutenkin tehokas mailanvarressa. Neljä lyötyä juoksua toi ansaitun ykköspalkinnon.

-Harmittaa tietysti yhden pisteen menettäminen, Haapsalo sanoi.

Pelin ensimmäinen jakso oli nihkeää peliä molemmilta joukkueilta. Pirhosen mukaan jakso oli kahden huonon kamppailua. Puijo oli kahdesta huonosta vähemmän huono.

Ensimmäisen jakson huonoa peliä harmitteli myös Viestin pelinjohtaja Pekka Mäntymaa.

-Olimme huonoja sisällä ja ulkona. Siihen nähden jakso oli yllättävänkin tasainen.

Toiselle jaksolle Puijo tuli sisuuntuneena. Ensimmäisellä sisävuorolla joukkue nakutti viisi juoksua. Kun Vähäkyrön tasoittava sisävuoro oli heikko, moni arveli pelin jo ratkenneen.

Toisin kävi. Viestin seuraavat sisävuorot olivat tehokkaita. Erityisesti Kalle Kero ja lyöjäjokeri Patrik Wahlsten löysivät lyönneillään tilaa takakentältä. Viesti tuli tasoihin ja painui saman tien ohi.

Mikko Pirhosen mukaan se osoitti, että Vähäkyrö on parempi joukkue kuin on arvioitu.

-Itse arvioin Vähäkyrön Pesäpalloliiton pelinjohtajille tekemässä kyselyssä viidenneksi, eikä ole mitään syytä muuttaa tätä arviota. Joukkueessa on kokeneita pelimiehiä. Nuoremman joukkueen niska olisi 5-0 –tilanteessa taipunut, Pirhonen kehui vastustajaa.

Kentän parhaana palkittiin PuPen lukkari Joona Sikiö, joka rytmitti peliä hyvin ja sekoitti matalan rajamailla olevilla syötöillä Vähäkyrön lyöntipeliä varsinkin supervuoroparissa ja kotiutuslyöntikilpailussa. Roope Koskelainen onnistui myös sisällä lyömällä kunnarin ja keräämällä kahdeksan kärkilyöntiä.

Etenijäjokeri Niko Asunmaa toi viisi juoksua. Hänet palkittiin PuPen kakkospalkinnolla.

Teksti: Mauri Liukkonen