Länsi-Suomen vieraskiertue käynnistyi niukalla tappiolla

Puijon Pesis ja Pöytyän Urheilijat pelasivat todella erikoisen ja vaiherikkaan taistelun lauantaina Pöytyällä. PuPella oli kaikki ainekset puhtaaseen voittoon ja kahden pisteen voittoon, mutta sen oli tyytyminen lopulta vain yhteen. Pöytyä vei taistelun kotiutuskisan jälkeen 2-1 (2-6, 8-5, 2-2, 2-1).

Avausjakson alku oli tunnustelevaa ja varsinkin PuPe sortui sisäpelissä kummallisiin virheisiin. Pöytyä siirtyi toisessa sisävuorossaan 1-0-johtoon Marlo Jaakkolan mainiolla välilyönnillä. Vuoronvaihdossa pelinjohtaja Petri Pulliainen herätteli kovaan ääneen pitkän bussimatkan ajaneita joukkojaan – ja sehän toimi. Kotiutusarsenaali Janne Korhonen-Tommi Nissinen-Aki Tervo nosti vieraat nopeasti 1-3-johtoon. Pöytyä kavensi vielä 2-3:een, mutta Nissisen kolmen juoksun arvoinen takakentän läpilyönti siivitti PuPen avausjakson voittoon 2-6.

Toinen jakso käynnistyi Pöytyän komennossa, kun Jaakkola ja Toni Pomell siirsivät välilyönneillä isännät 2-0-johtoon. PuPe ei kuitenkaan tästä hätkähtänyt, vaan takaa-ajon käynnisti Roope Koskelainen, joka pamautti kunnarin tyhjään kenttään. Jatkoa seurasi kierroksen lopussa, kun Matias Litmanen kotiutti Koskelaisen ja hetken kuluttua Tervo kotiutti Litmasen. Toisessa vuorossa PuPe lisäsi kaasua ja siirtyi jo 2-5-johtoon, kunnes kolmannessa vuorossa ottelu kääntyi.

Pitkään jo sillassa ollut Pöytyä sai ensimmäisen kavennusjuoksun vapaataipaleella, jonka jälkeen pelin ykköstähti Marlo Jaakkola löi pallon jälleen väliin, tällä kertaa kahden juoksun arvoisesti, kun kumura pomppasi koppareiden yli. Aleksi Mäkelä siirsi isännät vielä samaan vuoroon 6-5-johtoon eikä PuPesta ollut enää jakson kääntäjäksi. Loppulukemat toiselle jaksolle 8-5.

Supervuorokaan ei lupaillut hyvää, kun seitsemän juoksua ottelussa lyönyt Jaakkola ja Ville Harju veivät isännät 2-0-johtoon. PuPe nousi jälleen kuin tyhjästä mukaan voittotaisteluun, kun Janne Korhonen löi 1-3-tilanteessa kakkospuolelta läpi – tuloksena 1+1. Voittojuoksuakin päästiin koittamaan heti seuraavalla lyönnillä, kun Ville Pietisen kakkosjatkeen kumuralla Korhonen lähti kohti kotipesää. Hetkeä aiemmin kunnarin ravannut Kore paloi kuitenkin kotipesään ja kotiutuskisa oli edessä.

Pöytyä onnistui omalla vuorollaan kahdesti, joista etenkin jälkimmäinen ehtiminen jätti kuopiolaisille paljon purnattavaa. PuPe onnistui vain ensimmäisessä parissa ja kun viimeinen pari poltettiin tiukassa tilanteessa kotiin, jäi lopusta paljon hampaankoloon. Fakta on kuitenkin se, että yksi piste jäi kouraan, vaikka enemmänkin oli tarjolla.

PuPen kiertue jatkuu sunnuntaina vierasottelulla Jalasjärven Jalasta vastaan.