Läpilyönnit ja tiivis ulkopeli siivittivät PuPen vierasvoittoon Loimaalla

Puijon Pesis nappasi kauden toisen voiton ja ensimmäisen täyden pistepotin, kun se kaatoi vierasavauksessaan Loimaan Palloilijat puhtaasti 0–2 (1–4, 0–4).

Kuten numerotkin jo osaltaan kertovat, Puijon voiton perustana oli todella tiiviiksi viritetty ulkopelaaminen, jossa kapellimestarina toimi loistavasti lautasen äärellä pelannut lukkari Seeti Surakka.

Kotijoukkue Loimaa sai ottelussa vain kahdeksan kolmostilannetta, joista peräti puolet se rakenteli heti ottelun avausvuorossa. Näistä tuli myös illan ainoa onnistuminen, kun Tomi Lehtosen välilyönti siirsi isännät 1–0-johtoon.

PuPe ratkaisi molemmat jaksot läpilyönteihin. Avausjakson toisessa vuorossa ensin Teemu Nivala yllätti Loimaan takakentän kahden juoksun arvoisesti, ja seuraavalla lyöntikierroksella Waltteri Hämäläinen jatkoi lyömällä painuvan kumuran koppareiden ulottumattomiin 1+1 juoksun arvoisesti.

Näillä juoksuilla PuPe nappasi avausjakson nimiinsä 4–1.

Toisen jakson alkuun PuPe sai pari kotiutusyritystä, mutta nämä jäivät vielä tuloksettomiksi. Ulkona meno oli kuitenkin edelleen rautaa, eikä Loimaa päässyt missään vaiheessa kunnolla iskemään.

Toisessa vuorossa Väinö Väänänen jatkoi takakentän kiusaamista ja hänen läpilyönnillään Niko Asunmaa toi kuopiolaisten avausjuoksun. Kolmannessa sisävuorossa PuPe tarrasi tiukasti kiinni voittoon, kun Nestori Moisio täräytti pallon ykköstilanteessa laittoman jälkeen kakkospuolelta maisemiin, Nepalle kunnari ja Kasperi Hämäläinen taisteli rinta kaarella ykköseltä kotiin asti.

Moisio pääsi tuulettelemaan myös tuplajuoksua, kun lähes heti perään Ismo Huotarin välilyönti saatteli miehen kotiin lukemiksi 0–4.

Loimaa rakenteli vielä pari yritystä kahteen viimeiseen sisävuoroon, mutta tulos jäi nollaksi. Näin PuPelle arvokas täysi pistepotti.

Seuraavan kerran PuPe pelaa tulevana perjantaina 3.7., jolloin Puijonlaaksoon saapuu vieraaksi perinteikäs Alajärven Ankkurit. Ottelu alkaa klo 18.00.

Kuvat: Saimi Airaksinen