Pisteet jäivät Raaheen

Puijottaret matkasivat Raaheen lauantaina heinäkuun kymmenentenä päivänä, jossa keli oli helteisen paahtava ja aurinko paistoi täydeltä taivaalta.

Tuomari vihelsi pilliin ottelun alkamisen merkiksi kello 15.00 ja peli aloitettiin voitokkaasti kapteeni Tilda Tuomen hutunkeiton voitolla. Heti ensimmäisen aloittavalla Puijottaret pääsi juoksujen makuun, kun kuopiolaiset siirtyivät johtoasemaan harhaheiton turvin. Avausjuoksun toi Tilda Tuomi.

Tukalan lämmin keli teki ottelusta haastavan ja etenkin etenijöiden iltapuhde tehtiin hurjan lämpötilan takia haastavaksi. Peli jatkui tasaisena läpi ensimmäisen jakson, eikä kummankaan joukkueen sisäpelaaminen ollut helppoa. Varsin lyhyt 38 minuuttia kestänyt ensimmäinen jakso päättyi kuitenkin Pattijoen juhliin, kun raahelaisten Essi Bäckman löi kunnarin neljännen lopettavalla kahden palon tilanteessa ja ensimmäisen jakson lukemiksi kirjattiin 2-1.

Pattijoki aloitti toisen jakson sisävuorolla ja löi ensimmäisen aloittavalla taululle yhden juoksun. Ottelu jatkui tasaisena ja toisen vuoroparin lopettavalla Puijottaret iskivät taululle kaksi juoksua. Ensin juoksun lyönnissä onnistui Rebecca Penttinen ja heti perään Sara Kujanen. Juoksujen tuojina Tilda Tuomi ja Siiri Pulkkinen.

Kolmannessa vuoroparissa Aino-Maija Saastamoinen iski pallon läpi kolmospuolelta ja tyhjensi kentän ajolähtötilanteessa, Näin ollen taululle lukemiksi vaihtui 5-2. Heti perään Pattijoki iski taululle kaksi juoksua Lotta Tähtilän ja Essi Bäckmanin toimesta.

Kolmannen lopettavalla Puijottaret kirivät eroa kiinni kahdella juoksulla. Kolmannen juoksun löi Meri Salo ja toi Emilia Helminen. Neljännen juoksun löi Rebecca Penttinen ja toi Annika Mutanen. Puijottaret pääsivät siis kolmen juoksun päähän ennen viimeistä vuoroparia.

Neljännen aloittavalla Pattijoki löi taululle kaksi lisäjuoksua, jälleen Bäckmanin toimesta. Tässä vaiheessa tilanne taululla oli 9-4. Puijottaret iski viimeisessä sisävuorossa ainoastaan yhden juoksun, mikä ei riittänyt voittoon. Juoksun löi Anni Ollikainen ja toi Oona Majoinen.

Näin ollen ottelu kirjattiin Pattijoen Urheilijoille 2-0 (2-1, 9-5). Puijottarien ykköspalkinnon sai ansaitusti lukkarina pelannut Noora Pasi ja kakkospalkinnon itselleen lunasti kapteeni Tilda Tuomi.

Teksti: Henriikka Hämäläinen, Fanny Pasonen & Miska Peltoniemi

Kuva: Miska Peltoniemi