Puijo päätti runkosarjan Haminassa voitokkaasti

Puijon Pesis matkasi perjantaina Haminaan, jossa se kohtasi kauden viimeisessä runkosarjaottelussaan Haminan Palloilijat. Tahmeiden Kannus-otteluiden jälkeen Haminassa nähtiin pirteä Puijon joukkue, joka haki vieraskentältä kolme pistettä matkaansa jaksovoitoin 0-2 (3-4, 3-4).

Ensimmäisessä sisävuorossa Puijo rakenteli ajolähtöä päälle kahteen otteeseen. Yhden palon ajolähtötilanteessa Valtteri Pirinen kotiutti välilyönnillään Erkka Gröhnin ja vierailijat juhlivat ottelun avausjuoksua.

Ensimmäisessä ulkovuorossa Puijo piti nollan taululla varmoin ottein ja kolme kärjestä tehtyä paloa siivittivät Puijon jälleen sisälle.

Toisen vuoroparin aloittavalla Puijon lyöntikierros eteni aina viimeisenä lyöjään asti ennen kuin täysosuma syntyi. Ismo Huotari löi ensin 1-3 -tilanteen päälle, jonka jälkeen Teemu Nivala onnistui kotiutuksessa ulkokentän hienoisella avustuksella. Puijo 0-2 johtoon.

Puijon hyvä ulkopelivire jatkui myös toisella jaksolla. Etupesien ollessa täynnä ja Roni Wahlin ollessa lyöntivuorossa, Waltteri Hämäläinen haki polttolinjan etupuolelta Wahlin lyönnin kopiksi. Tilanteesta syntyi kärkipalo kolmoselle ja ykköselle lähteneestä lyöjästä takapalo taululle (video tilanteesta alla). Kolmas palo syntyi Ville Veittikosken lyönnistä kolmospesälle ja näin ollen Haminalla ei ollut kahden vuoroparin jälkeen tilastoituna ainuttakaan kolmostilannetta.

Puijo jäi seuraavassa sisävuorossaan nollille, kun taas Hamina alkoi saada sisäpeliään rullaamaan. Haminan sisävuoron kohokohtana nähtiin Otso Mäkelän komea kakkospuolen puhkaisu, josta Roni Wahl säntäsi kotiin. Valtteri Pirinen vastasi vuoroparin komeimmasta ulkopelisuorituksesta poltettuaan takakentältä kärkietenijän kotiin hurjalla polttoheitollaan. Tilanne on nähtävissä videolta alta.

Puijon neljäs sisävuoro eteni samaan tilanteeseen kuin toisessakin vuoroparissa. Teemu Nivala oli viimeisenä lyöjänä vuorossa ja samalla juoksutilin kartuttajana. Nivalan komea sijoitus kakkoskulmaukseen karkasi takaa läpi ja tuloksena tästä kunnari sekä yksi tavallinen (video alla).

Hamina pääsi vielä ensimmäisen jakson voittotaisteluun mukaan, kun Otso Mäkelä kotiutti ensin illan toisellaan Nino Muuruvirran ja tämän jälkeen lyöjäjokeri Juha Leskinen löi Roni Wahlin kotiin. Puijo piti kuitenkin Haminan takanaan ja voitti ensimmäisen jakson 3-4 lukemin.

Ottelun toisen jakson avausvuoropari oli juoksuton ja molempien joukkueiden ulkokentät suorittavat jaksotauon jälkeen levänneinä varmoin ottein. Toisen jakson avauspinnan löi Haminan toisessa sisävuorossa ajolähtötilanteesta Juha Toikka, jonka pussari kotiutti Nino Muuruvirran.

Puijo jäi juoksuitta toisessa sisävuorossaan, mutta toisen jakson pistetili aukesi kolmannen tasoittavalla. Kasperi Laasonen löi kahden palon ajolähtötilanteesta pallon etumiehen yli kenttään ja Niko Märsylä toi tasoitusjuoksun kotiin. Ajot jatkuivat ja Nestori Moision vastustamaton kumura vei vierailijat johtoon.

Hamina taisteli viimeisessä sisävuorossaan itsensä rinnalle ja ohi. Tasoitusjuoksu syntyi Puijon ulkokentän avustuksesta, kun Nino Muuruvirta kotiutui harhaheiton seurauksena. Kovassa lyöntivireessä perjantaina esiintynyt Otso Mäkelä löi kotijoukkueen johtojuoksun ja Ville Veittikoski säntäsi kotiin.

Erkka Gröhn tasoitti tilanteeksi 3-3, kotiutettuaan Nestori Moision ja Puijon voitto varmistui. Kolmen pisteen voiton ratkaisi joukkueen kapteeni Kasperi Laasonen, joka kotiutti Erkka Gröhnin ja Puijon Pesis pääsi lopettamaan runkosarjan voiton juhliin. Video Laasosen lyömästä voittojuoksusta löytyy alta.

Puijon Pesis on varmistanut tiensä Ykköspesiksen pudotuspeleihin, mutta vastustaja ei ole vielä selvillä. Vastustaja välieriin selviää tulevan viikonlopun aikana. Varmaa on kuitenkin se, että Puijo aloittaa pudotuspelinsä vieraskentältä.

Teksti: Miska Peltoniemi
Kuva: Saimi Airaksinen
Videot: Ruutu / Sanoma Media